Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:14, 15. 8. 2021.

| Društvo

Stanari u Čarnojevićevoj protestovali zbog ivičnjaka koji blokira prilaz do ulaza zgrade

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
234864398_520547532550847_2043474603416892685_n
Stanari protestovali zbog podignutog ivičnjaka; foto: T. T.

Stanari zgrade u Čarnojevićevoj ulici u Nišu, koja je uveliko u rekonstrukciji, zatekli su ispred ulaza podignut ivičnjak, koji vozilima u hitnim slučajevima onemogućava prilaz ulazu zgrade, što ih je navelo da svoje nezadovoljstvo iskažu protestom ispred zgrade. Ovim potezom su naveli da su im uskraćena osnovna ljudska prava.

Radovi u Čarnojevićevoj ulici na području Opštine Palilula počeli su nedavno, a jutros su stanari zgrade kod broja 12 zatekli visoki ivičnjak ispred ulaza. Već pola veka navode da su imali normalan prilaz do zgrade, a situaciju koju su videli ih je pobudila da protestuju jer, kako su naveli, sada im je blokiran prilaz. 234340564_3038027286518056_9061458529738418672_n

Zato što nam je zgrada blokirana, posle 5 decenija, mi nemamo direktan prilaz sa ulice ulazu, ne mogu da priđu kola Hitne pomoći, kamioni, vatrogasna vozila, pogrebna preduzeća, bilo ko. Hoće da nam ovde stave veliki ivičnjak i travnjak, a da sva ta vozila ulaze negde sa strane, što je vrlo nepodobno, jer nema dovoljno širine, niti je pogodan ugao za prilaz i zbog toga se bunimo - kaže jedna starija stanarka.

Od nadležnih se juče niko nije pojavio, a stanari nisu prethodno ni obavešteni da će biti postavljeni takvi ivičnjaci, navodi Nišlijka koja već dugo živi u toj zgradi.

Mi smo jedina zgrada i ova dva solitera bez protivpožarnih stepenica. Gde su naša ljudska prava da neko mora hitno da ode u bolnicu. Taj koji je projektovao i ko je pravio nacrt za ovo da ne zamisli ovde gde je bio prilaz za zgradu 50 godina, da nema u vidu uopšte, oni čak i ne znaju da mi nemamo protivpožarne stepenice. Ukida nam se ljudsko pravo - navodi ona.

230448554_1267854886989700_7542180766942081776_n Nakon dvosatnog protesta upravnik zgrade je probudio nadu stanarima i rekao da se odmah dogovorio sa odgovorni čovekom Vodogradnje i da će ubuduće tu moći da prolaze vozila do ulaza.

Prvo je bilo predviđeno da bude travnjak. Međutim, kada smo ustanovili problem da treba da ulaze vozila Hitne pomoći, vatrogasna i svaka druga službena vozila, da se ovaj deo asfaltira i ostaviće se samo tri centimetara razlika u ulici, tako da će moći vozila da ulaze. Videli smo problem na licu mesta i zajedno smo rešili sa odgovornim licem - rekao je on.

Situaciju će pratiti u narednom periodu, pa stanari kažu da, ako dogovor ne bude ispoštovan, da će opet reagovati.

Podsetimo, radovi u Čarnojevićevoj ulici su u ponedeljak "probudili" probleme i sa vodom, koja je izbila na površinu. Iz JKP Naissus su tada naveli da su podneli zahtev KLER-u za rekonstrukciju vodovodne mreže.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    09:24 // 16. 8. 2021.

    Samo što višlje ivičnjake da postave i onda će samo vlasnici đžip a moći da se parkiraju!

  • pera

    22:07 // 15. 8. 2021.

    Pa valjda će da ide i asfalt do ivice trotoara. Inače, ulicu su trebali da prošire jer je tu zbog samousluga stalno parkirana gomila vozila a prolazi i autobus. Nego valjda nije moglo zbog onog čira na du.etu tj. trafike koja je napravljena na parkingu po ko zna čijoj dozvoli, kako li se samo uključuju iz pravca fakulteta kad ona totalno zaklanja preglednost.

  • Zoraan

    20:59 // 15. 8. 2021.

    Protesti, blokada i cavrljanje dok ne dodje neko ko je pozvan. A nikad ne dodje. Lepo su trebali sami skloniti ivicnjake i gotovo, taj neko bi se onda pojavio. Alki treba zavrnuti rukave pa nesto raditi fizicki, e tu je vec problem. Isprljacu ruke, bicu oznojan itd zato smo tu gde smo, niko nista na svoju ruku nece vec ajde drugi to za nas da urade.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: