Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 23. 3. 2021.

| Društvo

Stanari u Knjaževačkoj umesto obećanog prostora za igru dece dobijaju zgradu, a tek onda i mobilijar

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
mobilijar Knjaževačka
Sa radovima se stalo i do danas se ništa nije uradilo, kažu građani; foto: čitalac;

Za decu stanara Knjaževačke ulice u Nišu još nema obećanog mobilijara, nakon što se sredinom prošle godine sa radovima ispred njihovih zgrada iznenada stalo, a na tom mestu ostala je rupa i razbijeni ivičnjaci i beton. Prostor koji je trebalo da bude za igru, kažu, i danas je nebezbedan i zapušten. Iz Opštine kažu da će tamo, na mestu prvobitno obećanog većeg mobilijara biti zgrada, a prostor koji ostane neiskorišćen biće uređen zelenilom i manjim mobilijarom.

Oko 9 meseci je prošlo od početka gradnje mobilijara u Knjaževačkoj ulici, koji je trebalo da zameni zelenilo sa klackalicom i polomljenom ljuljaškom. Međutim, nakon što je oivičen, sa radovima se stalo, te su na tom mestu ostali ivičnjaci, razbijen beton i rupa.

Iz Opštine Pantelej rekli da na tom zemljištu nije moguće postaviti ugovoreni mobilijar zbog prostora koji on zauzima i obećali zatrpavanje rupe i izgradnju novog, manjeg mobilijara. mobilijar Knjaževačka Stanari očekivali više prostora za igru dece; foto: čitalac;

Na to obećanje isti stanari danas podsećaju nadležne u Opštini, ukazujući da niti je rupa zatrpana, niti su dobili nov mobilijar.

Iz kabineta predsednice Opštine Pantelej je tada stiglo saopštenje da će ostaci porušenog mobilijara brzo biti sanirani jer predstavljaju opasnost za decu. Od tada je prošlo više od 6 meseci i ništa nije urađeno - pišu građani.

Ističu da i dalje traže zelenilo oko zgrada u kojima žive i bezbedniji prostor za igru dece.

Umesto zelene površine i igrališta za decu dobili smo zapušten prostor koji je ujedno i opasan za decu - upozoravaju.

U urbanistički plan, kako sada odgovaraju iz Opštine Pantelej, nije stao mobilijar koji je bio započet, ali jeste stambeno-poslovni prostor. mobilijar Knjaževačka Iz Opštine kažu vremenski i epidemiološki uslovi razlozi zbog kojih izvođač nije sredio prostor; foto: čitalac;

Na žalost, jedna od tih lokacija (u Knjaževačkoj), predviđena je urbanističkim planom za izgradnju poslovno stambenog objekta. Očekuje se da u dogledno vreme spomenuti prostor bude priveden nameni, kako je predviđeno važećim planskim dokumentima što (u perspektivi budućeg gradilišta) sputava svaku našu potencijalnu aktivnost u realizaciji zamisli o dečjem igralištu makar manjeg gabarita. To je podjednako interes i GO Pantelej da građani ovog stambenog bloka dobiju uređenu međublokovsku površinu sa pratećim mobilijarom, srazmeno budućem raspoloživom prostoru - kažu iz Opštine.

To što je prostor na kojem je trebalo da bude izgrađen mobilijar ostao nesređen, kako dodaju iz Opštine, izvođač radova njima je pravdao nepovoljnim vremenskim uslovima i epidemiološkim razlozima.

U trenutku prekida radova na formiranju dečjeg igrališta, izvođač je napustio lokaciju i ostavio nesaniran prostor, pravdajući se u nastavku nepovoljnim vremenskim uslovima i epidemiološkim razlozima, prilikom svake intervencije Gradske opštine Pantelej da lokaciju vrati u prvobitno stanje - kažu iz Panteleja.

Planirano je da, kako kažu, kad se steknu vremenski i drugi aktuelni uslovi, bude saniran prostor i da se počne sa uređenjem te površine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • moilijar

    15:36 // 24. 3. 2021.

    KAKAV CRNI MOBILIJAR PA ONI SU I PANTELEJU NA PROSTORU BIVSEG VISNJARA STAVILI KLACKALICU.LJULJASKU.MALI TOBOGAN .VRTESKU I JEDNU KLLIUPICU A SVE TO NA PROSTORU DVA SA DVA.PA DECA NEKA SE SUDARAJU AA PROSTOR OKOLO SVEGA TOGA OCISCEN I SSTO JE NAJGORE SADA SLUZI ZA PARKING PROSTOR.SRAmota/ umesto da se sve one sprave udalje jedna od druge kako se deca ne bi sudarala a ostatak lepo yasadila trava

    • Razbibriga

      19:45 // 24. 3. 2021.

      Momce iz sns-a, prvo ovladaj tastaturom;
      Drugo- glasao si za ove na koje se zalis, ne smaraj postene ljude, vec idi ,pa galami onima sto im dade glas !
      Ne ,brukaj se !

  • пензионер МАРК

    13:08 // 24. 3. 2021.

    Ма браво. Пројектант у то време овог насеља је имао ПРАВУ диплому, имао држани испит, имао ЗНАЊЕ и испројектовао насеље за нормалне људе.
    Ови нови са лажним дипломама, незналице са партијским дипломама сваког дана скрнаве наш град а дозвољавају им њихове "колеге" на функцијама у граду.

  • Булеварац

    07:02 // 24. 3. 2021.

    Подршка људима из Дурлана. Граде где стигну и ко им више понуди. Тако се планира према урбанистичком плану....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: