Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 14. 6. 2019.

| Društvo

Stanari u Majakovskog protestuju zbog gradnje nove zgrade - kažu biće tesno

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Majakovskog stanari
Stanari od brojeva 10-14 pripremaju se za reagovanje zbog gradnje više lamela; Foto: stanar

Stanari socijalnih stanova u ulici Majakovskog nezadovoljni su što će nova zgrada u njihovom kompleksu imati 3 lamele i za 50 % više stanova u odnosu na njihove objekte, jer kažu da neće imati dovoljno parking mesta, zelenila i prostora za dečju igru. Zbog toga najavljuju protest kod zgrada večeras u 18:30. Iz gradskog preduzeća koje se bavi izgradnjom socijalnih stanova, tvrde da se gradi po propisu i da će biti dovoljno mesta za sve.

Stanovnici ulaza 10 i 12, koji su se među prvima uselili, kažu da je plan izgradnje u vreme kada su odlučili stanove izgledalo drugačije - bilo je dovoljno mesta za komforno stanovanje. Pošto je sada, ističu, situacija drugačija najavljuju peticije i proteste. Natpis-socijalni-stanovi-foto-V.-M.-R Stanari nezadovoljni, kažu ne ide po prvobitnom planu; Foto: V. M. R.

Ovog meseca počela je izgradnja četvrte zgrade u Majakovskog, a kako je rekao direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović, trebalo bi da ima ukupno 106 stanova.

Stanari su nezadovoljni time, pa su se pre dva dana okupili na platou i dogovorili da obaveste Ministarstvo o njihovom problemu, jer dopisi Gradu i GSA, kako navode, nemaju efekta.

Jedna lamela je dodata, stanovi su usitnjeni, biće ih više za oko 50 %, i stanova i vozila. Po zakonu na dva stana ide jedno parking mesto, a sada će ih biti 0,3 na jedan stan. Biće problema, Aman je napravio još jednu zgradu i tu neće biti moguće parkirati, a nema mesta ni za zelene površine - navode stanari.

Socijalni-stanovi-gradilište-foto-V.-M.-R Direktor GSA kaže da će biti mesta za sve, kako je i zakonom predviđeno; Foto: V. M. R. Građani dodaju da je projekat bio drugačiji kada su kupovali stanove, što je takođe uticalo na njihovu odluku da tu počnu da žive.

Sada kažu da GSA "sprovodi nasilje nad stanarima praveći geto umesto stambenog prostora". Smatraju da se zida mimo propisa i time uskraćuje prostor za normalan život i stanovanje.

Umesto 4 zgrade sa 8 lamela, zidaju 5 zgrada sa 9 lamela, usitnjavanjem i povećavanjem broja stanova, tri puta menjali plan izgradnje - navode stanari.

Direktor Gradske stambene agencije Stojanović s druge strane kaže da su pri gradnji ranijih, a i najnovije zgrade, poštovani propisi i da u suprotnom ne bi dobili građevinsku dozvolu. Zgrada-socijalni-stanovi-foto-V.-M.-R Nova zgrada trebalo bi da ima tri lamele; Foto: V. M. R.

Sa novom zgradom kompleks će, dodaje, dobiti i dodatnu infrastrukturu i što se parkinga i parternog uređenja tiče.

Imaće mesta za sve, tvrdi, kako je i propisano zakonom.

Kompletan broj parking mesta pripada celom naselju, nema ovaj deo parkinga pripada ovoj zgradi, drugi drugoj. Jedinstvena je katastarska parcela i sva parking mesta pripadaju svima. Mislim da će po završetku izgradnje nove zgrade da ima oko 350 stanova, a negde oko 178 parking mesta, nekoliko više od zakonksog minimuma - navodi Stojanović.

Dodaje da u poslednjih nekoliko meseci nije bilo dopisa od stanara, ali kaže da ih je možda bilo pre nekoliko godina. Stojanović navodi i da je od 2013. na čelu GSA i da planovi izgradnje nisu odtad menjani.

Podsetimo, gradnja socijalnih stanova u Duvaništu počela je 2014. godine, od kada je građeno u fazama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ytongy

    17:48 // 14. 6. 2019.

    Socijalna cena stanova. Socijalna okruzenje. Social nema parking mesta za Mercedes.

  • Bojan Trajković

    17:16 // 14. 6. 2019.

    Pristajem i na dva stana na jedno parking mesto,samo da mi omoguće da kupim kada budem konkurisao. Za tu cenu takav kvalitet gradnje na Duvaništu košta mnogo više ,samo što su ljudi nerealni.Samo napred gospodine Stojanoviću!

  • paca62

    17:05 // 14. 6. 2019.

    u ulici m.gorki resili su problem pakiranja.zauzeto je kosarkasko igraliste.komunalna na reaguje.vrucina je da bi se igrala kosarka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: