Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 24. 11. 2021.

| Društvo

Stanari zgrada na Sinđelićevom trgu peticijom traže da im se vrati parking, kažu vlast ga je otela

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
sinđelicev trg parking servis obeležavanje foto; stanar
Stanari uskraćeni za rečenje; foto: stanar

Nakon što protesti nisu urodili plodom i radnici niškog Parking servisa uveliko obeležavaju mesta koja će početi da naplaćuju, stanari zgrada na Sinđelićevom trgu u Nišu pokrenuli su i peticiju kojom se bune protiv, kako kažu, otimanja parkinga koji su decenijama besplatno koristili.

Ističu da je reč o nepravdi i da nijedna vlast nije otimala parkinge, pa zato pozivaju sugrađane da im potpisom pruže podršku jer se sutra i njima može desiti da budu u istoj situaciji.

Da više neće moći da besplatno parkiraju ispred ulaza svojih zgrada stanari ovih zgrada saznali su početkom oktobra kada je skinuta rampa na njihovom i parkingu susedne zgrade u Ulici Svetozara Markovića 1 i Sinđelićev trg broj 18. Međutim, dok je za nju postoji rešenje, za skidanje rampe stanarima zgrada broj 20,22,24 i 26, kažu, nema.

Prošle nedelje su radnici Parking servisa došli da obeleže parking mesta, a stanari su ih sprečili u tome, ali ove nedelje su oni to uspeli da urade.

Kako stanari nisu uspeli da spreče radnike u iscrtavanju mesta, kao ni da dobiju rešenje, danas su pokrenuli i onlajn peticiju kako bi se izborili za svoj parking.

Danas Parking servis obeležava parking mesta i kreće naplatu parkinga. Poštovani sugrađani, izrazite svoje neslaganje svojim potpisom. Pomozite da se nepravda ne dogodi jer nije pošteno, jer sutra možda baš Vi budete u istoj situaciji - navode u peticiji.

Pokretači peticije kažu da njihovi problemi datiraju još od 90-tih, kada je kako objašnjavaju, bez znanja stanara zgrada na Sinđelićevom trgu, dvorišni prostor prešao u javno dobro.

Najpre su iza "sivog solitera" oteli veliki parking sagradivši parking na 2 sprata. Na 10 metara od kuhinja, soba, života, sada su kola i izduvni gasovi. Sve učinjeno protivpravno urbanističkim, ekološkim, civilizacijskim, principima. Ipak, dobra para za Parking servis i kasu gradskih moćnika - navode u peticiji.

Izgradnjom ovog parkinga, navode, zatvoren je izlaz iz atomskog skloništa zgrade, gde se preko 20 porodica krilo tokom poslednjeg bombardovanja.

Za rampu koja je ranije skinuta ispred njihovih dvorištva, tvrde da je to učinjeno bez sudskog rešenja i podsećaju da u tim zgradama pojedini ljudi žive preko 40 godina, kao i da nijedna vlast do sada nije “otimala” parking mesta, dvorišta i izlaze.

Na pitanja Južnih vesti o obeležavanju parking mesta na Sinđelićevom trgu, od Parking servisa još nema odgovora.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    23:58 // 25. 11. 2021.

    I, nemoj ,slucajno, da ne glasate za sns ! Mnogo ce ih nasekirate sa peticijom! Sram vas bilo, kukate ovde a u zgradi zivi vise stotina stanovnika !

  • Duci

    15:50 // 25. 11. 2021.

    Prosto,
    Prefarbajte linije bojom za beton

  • Dragan Petrović

    14:00 // 25. 11. 2021.

    Katastrofa od siledžijskog ponašanja templarke...jednog dana kad padne sa vlasti ne znam kako će ići ulicama Niša...otimačina je postala moto ponašanja sns sekte...sreća da sve ima svoj kraj...pa da ih vidimo onda...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: