Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 30. 4. 2022.

| Društvo

Stanari zgrade na Bulevaru Nemanjića tvrde da ne spavaju zbog perionice, u rešavanje problema se uključio i Grad

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
stanari bulevar nemanjica
Stanari strahuju da ne dođe do požara; foto: T. T.

Dok pojedini stanari zgrade na Bulevaru Nemanjića tvrde da godinama strahuju i nemaju mira zbog mašina i buke koja dolazi iz privatne perionice veša u prizemlju, vlasnica lokala kaže da je ona žrtva i da joj isti stanari ugrožavaju posao. U rešavanje problema uključio se i Grad Niš.

Tri godine od kako je lokal u prizemlju zgrade postao perionica veša, stanari kažu da su uskraćeni za svoj mir i bezbednost, jer mašine rade danonoćno, a različite hemikalije isparavaju kroz međuspratovske otvore.

Ne spavamo, čak ni noću i plašimo se da nešto u toku noći ne eksplodira i sve ode u vazduh - opisuju stanari.

Objašnjavaju da se krši Odluka o kućnom redu u stambenim zgradama, jer perionica, tvrde, radi i nakon propisanog radnog vremena, od noći do jutra i bez nadzora više mašina koje, kažu, rade u isto vreme. stanari bulevar nemanjica 2 Kažu da vlasnica ne reaguje na njihove molbe; foto: T. T.

Naš najveći problem je što ona dolazi posle radnog vremena , stavlja veš i ostavlja mašine da rade tokom cele noći bez nadzora. Tu je opravdan strah stanara od izbijanja požara , da neka mašina ne zavarniči , tu je gomila veša, hemikalije, struja i voda. Buknuće zgrada - tvrde stanari.

Na molbe i obaveštenja stanara da puštanje mašina prilagodi radnom vremenu, kažu da se vlasnica nije obazirala, već je pretila većnikom koji joj je navodno rođak, a dodatni strah kod stanara izazvalo je obijanje strujomera u samoj zgradi.

Samovoljno su zamenjeni osigurači na 32 a , sada i oni ispadaju zbog opterećenja mreže. Ona ima ključ od ulaznih vrata zgrade, a na to nema pravo. Iako su strujomeri i osigurači obezbeđeni i pod ključem i stoji obaveštenje da se ključevi nalaze u stanu br. 8 i 9, ona je razvalila bravicu i gura ruku i podiže osigurače. Sve je zabeleženo kamerama, a snimci su dostupni - tvrde stanari.

stanari bulevar nemanjica3 Stanari vode borbu i sa nadležnima koji pebacuju odgovornost jedni na druge; foto: T. T.Zbog toga, pored buke i neobaziranja na molbe, sumnjaju i na krađu struje, jer, kako kažu, kada mašine uveliko rade, strujomer ne pokazuje potrošnju, a samo obijanje katanca na strujomerima su prijavili policiji.

Na brojne prijave i žalbe Ministarstvu, različitim inspekcijama, policiji, EPS-u, komunalnoj miliciji, nadležni su odgovarali ili da nije u njihovoj nadležnosti ili da je sve po propisima.

Morali smo da radimo njihov posao i sve dokumentujemo. Imamo snimke, fotografije, nudili smo im svedoke, ljude koji će potvrditi sve naše navode i nikad ništa nije pomogo. Jedanput smo je videli kako iznosi mašine, kasnije smo shvatili zašto. Inspekcija je dolazila i utvrdila da buka ne prelazi granicu, a mašine je potom vratila - tvrde stanari.


Vlasnica: Ugrožavaju mi posao

Sa tim što su stanari podnosili prijave, upoznata je i vlasnica lokala koja kaže da joj na taj način ugrožavaju poslovanje, da njihovi navodi nisu tačni, kao i da ima njihovu saglasnost za rad perionice.

Stvrano ne znam šta imaju lično protiv mene, samo su počeli da mi pustaju prijave kao stambena zajednica, zbog čega sam ja sakupljala potpise svih stanara da im ne smetam i ne pravim buku. Ja ni sa kim nisam u sukobu, ali znam da upravnica i još jedna žena imaju neki problem sa mnom, ja sam svu dokumentaciju priložila inspekcijama i oni nikada nisu utvrdili neku nepravilnost - tvrdi vlasnica lokala.

Ona dodaje i da je ovo samo vid pritiska na nju da zatvori radnju ili se preseli na neku drugu lokaciju.


Grad: Proveravamo navode stanara

Kako problem nije rešen, stanari su kucali i na vrata gradonačelnice Dragane Sotirovski, što potvrđuju i iz Grada, odakle navode da su saslušali stanare i da je dogovorena provera njihovih navoda.

Na prošlonedeljnom prijemu građana, profesionalna upravnica iz pomenute zgrade je bila na prijemu sa jednom od stanarki, razgovarala je sa gradonačelnicom i njenim saradnicima i dogovoreni su detalji provere njihovih navoda - navode iz Kabineta gradonačelnice.

Istog dana, kažu iz Kabineta, stanarkama je zakazan i sastanak sa EPS-om, pa ostaje otvoreno pitanje da li će i na koji način problem rešiti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sale

    10:57 // 3. 5. 2022.

    vojska srbije uskoro ubacuje ves masinu kao tajno eksplozivno sretsvo za unistavanje tenkova izbacivace ih katapaultom

  • Vlastislav

    13:53 // 1. 5. 2022.

    Moja glupa gorwnje masina skace I kad je ugasena.....
    Satarstrofa... S ove masine.... Šta rade I prave buku gradjanima sela Niš

  • Ceca

    07:06 // 1. 5. 2022.

    Cak i kucnu masinu za pranje vesa ne smete ukljuciti posle 22h, po kucnom redu. Znaci, ovo je za prijavu Komunalnoj policiji zbog remecenja javnog reda i mira. A s druge strane, i da je dobila saglasnost Skupstine stanara, ta saglasnost moze da se povuce zbog ne postovanja pravila ponasanja

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: