Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 30. 4. 2022.

Stanari zgrade na Bulevaru Nemanjića tvrde da ne spavaju zbog perionice, u rešavanje problema se uključio i Grad

stanari bulevar nemanjica Stanari strahuju da ne dođe do požara; foto: T. T.

Dok pojedini stanari zgrade na Bulevaru Nemanjića tvrde da godinama strahuju i nemaju mira zbog mašina i buke koja dolazi iz privatne perionice veša u prizemlju, vlasnica lokala kaže da je ona žrtva i da joj isti stanari ugrožavaju posao, a zbog ne rešavanja nesuglasica u problema uključio se i Grad Niš.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Petar SNS

    11:36 // 30. 4. 2022.

    Pazite po gradu je postao problem buke lake zarade i tako .Znači u stambenim zgradama koje nisu za tu namenu koje su pravljene za stanovanje pa posle preimenovane u poslovni kompleks to NE MOŽE .Može ako je radnja ako je nešto tiho i mirno do 20h .I ovo je radnja ali sada se ovde tera kako kaže narod MAK NA KONAC Ovo je po meni ispravno . Imate hostele imate stanove na danove imate žurke tuče .

    • Miki

      14:46 // 30. 4. 2022.

      Ajde vidi to da resis, porazgovaraj tamo u stranci pa se javi opet. Ako treba pozovi predsednika, zavrsi nam to. hvala care.

    • ortak Velja

      14:53 // 30. 4. 2022.

      znaci il si profi trol ili si tezak retard. logika ti nije jaca strana

    • slavko

      16:33 // 30. 4. 2022.

      Veljo, on je i jedno i drugo.

  • Milun Parking SNS

    16:17 // 30. 4. 2022.

    poznajem ženu lično. To je divna porodica, pustite ih da peru kad vole.

  • Mile

    15:55 // 30. 4. 2022.

    Postali smo toliko netolerantni i zlobni da ćemo sami sebi uši pojesti. Ne smeta im bukvalno danonoćno lajanje pasa od preko puta iz ul. Branka Miljkovića a smeta rad dve veš mašine od kojih žena izdržava decu?! Sramota.

    • Centar

      17:14 // 30. 4. 2022.

      Iskreno, preterali su više sa tzv. ''bulevarom''.

    • Ana

      17:36 // 30. 4. 2022.

      Sramota je sto ona obavlja svoju delatnost na stetu svih stanara. Perionica vesa ne moze da posluje u stambenoj zgradi . U zgradi svi stanari izdrzavaju svoju decu, i njihovi zivoti su ugrozeni radom masina bez nadzora?

    • veljaaaaaa

      18:50 // 30. 4. 2022.

      ne mesaj decu i ne koristi logicke greske. ta perionica stvarabuku i smeta stanarima

  • Žvalavi pastir Šizoje

    14:13 // 30. 4. 2022.

    Често перем вуну у овој перионици и могу да кажем да су све то инсинуације индоктринираних станара!

    • Smuk II

      00:08 // 1. 5. 2022.

      @Žvalavi... : Pobratime , ti kad ga kažeš - k'o u krpu da je vrzano! I što pereš vunu?Ovce su čiste,možda mentalno - ne,al' gi je vuna "za desetku"!Belá ! "Da l' je snijeg il' su labudovi..." !Utepaše te sa crveni MINUSOVI...A,kao što vidiš - svi su "žrtve" sopstvenih htenja,želja,volje, empatije, patije, sebičnosti, "ja pa ja", ostali nisu bitni , etc. etc... Volim druge al' mene - ponajviše!

  • Срба

    05:06 // 1. 5. 2022.

    Да, да…. Опасне су те перлонске гаће и амбасадор ћебићи…па још кад сипате прашак за прање и омекшивач на њих- оде све у ваздух! А, како ли само тим станарима не смета бука кад сви редом у сопственим становима ноћу зарад јефтине струје пуштају у рад расходоване веш машине које до плафона скачу кад крене центрифуга….?

  • Realan

    00:08 // 1. 5. 2022.

    Da vazi, svakog dana u svetu eksplodira po jedna masina za veš i po jedna za sušenje samo sto se to nikada nije desilo niti će!Gl

  • Vlastislav

    13:53 // 1. 5. 2022.

    Moja glupa gorwnje masina skace I kad je ugasena.....
    Satarstrofa... S ove masine.... Šta rade I prave buku gradjanima sela Niš

  • Maka

    23:59 // 30. 4. 2022.

    Da nije vlasnica možda " protivnica vlasti" pa se grad uključuje???A ovi što se žale na " hemikalije"- deterdžent i omekšivač se zovu te hemikalije...ne znam dal' koriste ali eto čisto da se informišu...Ovom narodu sve smeta osim onoga što bi trebalo da im smeta...

    • Milan

      19:32 // 1. 7. 2022.

      Žena na saobraćajca, to je
      On se zamerio nekom iz zgrade

  • Sale

    10:57 // 3. 5. 2022.

    vojska srbije uskoro ubacuje ves masinu kao tajno eksplozivno sretsvo za unistavanje tenkova izbacivace ih katapaultom

  • Ana

    13:25 // 30. 4. 2022.

    Stanari zgrade na Bulevaru Nemanjica nisu dali nikakvu saglasnost da perionica moze da radi vec sumnjaju da su potpisi falsifikovani. Zbog toga su i podneli komunalnoj inspekciji zahtev da im se dostavi navodna saglasnost na uvid da bi proverili verodostojnost potpisa i da stoji pecat Stambene zajednice.

  • Psi lutalice u Zetskoj ulici

    20:02 // 30. 4. 2022.

    Molim nadležne da reaguju po pitanju ogromnog broja pasa lutalica u okolini Čairskog bazena i Gradske bolnice. Situacija je sve alarmantnija, postoji čopor od 15-ak pasa koji noću prave ogromnu buku u blizini bolnice. Pokušao da kontaktiram Medianu i lokalne medije, ali bezuspešno.

  • Ceca

    07:06 // 1. 5. 2022.

    Cak i kucnu masinu za pranje vesa ne smete ukljuciti posle 22h, po kucnom redu. Znaci, ovo je za prijavu Komunalnoj policiji zbog remecenja javnog reda i mira. A s druge strane, i da je dobila saglasnost Skupstine stanara, ta saglasnost moze da se povuce zbog ne postovanja pravila ponasanja

  • Neko

    15:29 // 30. 4. 2022.

    Vlasnica lokala je vrsila ANKETU,iduci od vrata do vrata pitala da li vam smeta moj rad i da li cujete masine i stavila pecat svoje radnje. Zna se sta je saglasnost koju daje Stambena zajednica. Pecat i potpis profesionalnog upravnika ima jedinu validnost . Tu su i snimci kamera sa video nadzora koje poseduje zgrada. Da dokazi ne postoje ne bi bilo ni prijava nadleznim institucijama.

    • velimir

      18:55 // 30. 4. 2022.

      anketa me znaci nista. niko od stanara nije obavesten da ce perionica da remeti njhov san i normalan zivot. vibracije i buka narusavaju zdravlje.

  • Milutin

    18:04 // 30. 4. 2022.

    Ako se pridržava kućnog reda i nivoa buke onda ne vidim problem. Ali ovde to očigledno nije slučaj. I još lobira javno za svoju stvar iako je svesna da nije u pravu. Čak i kućne mašine noću prave veliku buku a tek profesionalne...

  • Pera

    13:44 // 30. 4. 2022.

    Sve gradske službe Niša, EPS, policija, neće da rade svoj posao, ne poštuje se zakon jer se zakon ne sprovodi. Svi radnici na državni kazan samo primaju platu i ništa ne rade. Nepismeni, uvlakači, kupljene diplome, neznalice zajahali u državne fotelje.

  • Ja licno

    12:25 // 30. 4. 2022.

    Sto se neko ne pozabavi pitanjem trafo stanica po zgradama koje su tempirana bomba. Pre par godina eksplodirala ispod mog stana , kao bomba da je bacena. Navodno mis pregrizo kabli. Kako da ne. I pored nekoliko zahteva za izmestanje I razgovora sa " strucnim" licima I zadnji put I sa direktorom uveravaju nas da nije opasno, nema zracenja ... A sto nocu ne moze da se spava od buke I sto je vreo pod

    • Pedja bombona

      15:10 // 30. 4. 2022.

      Problem su i termopodstanice koje uznemiravaju stanara nizih spratova. Nadlezni zatvaraju oci i prebacuju odgovornost.

  • Ja licno

    12:34 // 30. 4. 2022.

    I sto je vreo pod pa se parket raziso Nikom nista. A pri tom kad odem da proverim sta se desava sa predmetom a ono predmeta nema. Jednom dosli iz instituta "21 maj" da mere nivo buke. Buka svugde iznad nivoa a posle cujemo da pitali nekog sefa sta da upisu. Oni naravno nikada nece priznati da nisu upravu. Pa bih voleo da cujem iskustva I drugi ljudi koji zive iznad trafo stanica.

  • Мина

    18:41 // 30. 4. 2022.

    A, шта град има да проверава наводе станара, да је закона у овој земљи и боље културе становања, у стамбеним зградама би становали људи, а не да се накнадно станови претварају у пословни простор,па имамо случајеве да се у адаптираним становима на спрату отварају кафићи, ординације, агенције и ко зна шта још..Ако је зграда стамбено-пословна и ту се мора водити рачуна која се делатност може обављати

    • Lana

      20:34 // 30. 4. 2022.

      Pa ne daje grad saglasnoat za obavljanje delatnosti u lokalima koji su u stambenoj zgradi, nego saglasnost daje Skupstina stanara ako je lokal u vlasnistvu Slupatine ili APR ako je privatni.
      I iz teksta se vidi da to uz pomoć predsednice Skupstine radi jedna stanarka

  • Ivan

    19:03 // 30. 4. 2022.

    Jel se inspekcija najavila da bi vlasnica na vreme pomerila masine? Zna se zakon i o radu van radnog vremena i o remecenju reda i mira.

    • Ana

      23:57 // 30. 4. 2022.

      Inspekcija tvrdi da mora da se najavi 3 dana pre kontrole. Po Zakonu ne bi trebalo da se najavi kada je rec o prijavi da bi se utvrdilo pravo cinjenicno stanje.

    • axa

      07:07 // 1. 5. 2022.

      Pa kad se razumes u zakone onda sto pitas dal se inspekcija najavila?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: