Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 8. 7. 2020.

| Društvo

Stanarima u Nišu zbog duga investitora prete izvršitelji, najavljuju protest za petak

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
zgrada
"Mi ćemo biti ispred zgrade i mirnim protestom pokušati da odbranimo ono što nam pripada", najavljuju stanari; foto: JV

Na vrata 24 stanara jedne zgrade u Somborskoj ulici u Nišu zakucali su izvršitelji zbog duga investitora, od kojeg su kupili stanove još prošle godine i imaju overene kupoprodajne ugovore. Najavljeno im je da će izvršitelj u petak 10. jula pokušati da naplati dugove, odnosno da će ponovo doći da im popisuje stanove, te zato najavljuju protest.

Većina stanara još prošle godine je u celosti isplatila stanove u Somborskoj ulici u Nišu, a platili su i 14.000 dinara notaru overu kupoprodajnih ugovora. Zbog duga investitora zgrada još nema upotrebnu dozvolu, a stanari zato još zvanično nemaju pravo svojine nad stanovima.

Zgrada nema upotrebnu dozvolu, upravo zato što ti koji su radili struju i lift, a kojima investitor duguje, nisu dali inspekciji elaborate i neće da daju dok im se ne isplati dug - pojašnjavaju stanari.

Pojašnjavaju da im izvršitelji ništa ne bi mogli da su stanovi i zvanično u njihovom vlasništvu, ali da su oni pravno učinili sve da se zaštite. Ipak, 24 porodice, od kojih većina živi u zgradi, sada su ugrožene, jer izvršitelj ne odustaje od naplate duga preko njihovih stanova.

Pre ovog izvršitelja je postupak pokrenuo drugi izvršitelj, koji je uvidom u dokumentaciju, kada je video da smo svi overili ugovore, što se na Katatsru vidi, njegov advokat je poslao odgovor da se zbog svih tih zabeležbi i viđenog stanja povlači iz postupka. Šta sad ovaj radi, ne znam, ali tu pravda ne postoji. Ukoliko pokušaju stanove da nam zabeleže i da odu do kraja da ih licitiraju i prodaju trećim licima, onda treba da se zatvori svih 5 notara u Nišu - napominju stanari.

I novom izvršitelju, koji im je najavio dolazak u petak, 10. jula, svi stanari su podneli prigovor, ali su dobili informacije da je sve odbijeno i da će pokušati naplatu. Zato su najavili i protest.

Mi ćemo biti ispred zgrade i mirnim protestom pokušati da odbranimo ono što nam pripada - najavljuju.

Napominju i da se izvršitelj oglušio o kupoprodajne ugovore, kao i prigovore, iako Kasacioni sud kaže da se u situacijama poput ove odluka preinačuje uvek u korist savesnih kupaca. Stanari zato zaključuju da u ovom slučaju izgleda bezakonje vlada.

Novinari su informacije o ovom slučaju tražili od Komore javnih izvršitelja, ali se njihovi odgovori još očekuju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sloba

    10:00 // 10. 7. 2020.

    Aman ljudi ne kupujte te krš stanove iz zgrada koje se prave polu divlje. Petsto metra odatle su napravili urbanistički haos gde je nehumano živeti, to nikad neće da prestane na takav način. Dovode svi sebe u opasnost da sutradan imaju probleme, kako će to sad sve da se reši?

  • box

    13:37 // 9. 7. 2020.

    To se lako zavrsava.Ocistiti investitora za sva vremena,pa neka mirise cvece odozdo kada se pravi pametan prevarant.

  • Igor skala

    07:36 // 9. 7. 2020.

    Mene u Sloveniji prevarili za nadledstvo rodkene sestre falsifikovanim notarskim zapisom POTPISOM moje sestre.notari i izvrsitelji to je zlo sto smo preuzeli iz eu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: