Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:28, 2. 7. 2020.

| Društvo

Stanje u Toplici stabilno, nadležni ipak donose preventivne mere

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
korona
Preventivne mere protiv epidemije koroma virusa; Foto: Ilustracija

U poslednjih desetak dana, broj zaraženih od korona virusa na teritoriji Topličkog okruga nije u naglom porastu - u Kuršumliji je od tridesetak testiranih 5 pozitivnih osoba, dok je od 100-ak testiranih u Prokuplju, samo jedna osoba pozitivna na virus. U Blacu i Žitorađi nije zabeležen ni jedan slučaj zaraze u istom periodu.

Niko od članova Kriznih štabova u Toplici, kao i u nadležnim zdravstvenim ustanovama, nije mogao da kaže koliki je ukupan broj zaraženih od početka pandemije korona virusa po gradovima, a prema poslednjim podacima sa sajta Covid-19 od 4. juna, u Prokuplju je registrovano ukupno 148, u Kuršumliji 69, Blacu 48, dok su u Žitorađi do tada evidentirana 43 slučaja.

U prokupačkoj Opštoj bolnici kažu da je poslednjih dana potvrđen samo jedan pozitivan slučaj, ali da se čekaju rezultati dvadesetak testiranih od početka ove nedelje.

Naši kapaciteti na Infektivnom odeljenju su popunjeni, ali uglavnom se radi o pacijentima sa lakšim simptomima na korona virus i čekamo rezultate testova. Tek nakon toga znaćemo kako će oni i gde nastaviti lečenje – kažu u Bolnici.

I u prokupačkom Domu zdravlja se dnevno javi 30-ak pacijenata, ali poslednji rezultati testova pokazali su da ni jedan nije pozitivan, dok su 2 sumnjiva pacijenta upućena na dalje lečenje u bolnicu.

Inače, odlukom Kriznog štaba na teritoriji Grada Prokuplja od danas je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru svih javnih objekata, kao i obaveza držanja distance između dve osobe od najmanje metar i po.

Prema rečima gradonačelnika Aleksanda Simonovića, odluka je doneta u cilju prevencije i sprečavanja širenja zaraze virusom korona na teritoriji grada.

Svedoci smo da se broj obolelih povećao u pojedinim gradovima i opštinama, te smo ovu naredbu doneli kako se to kod nas ne bi dogodilo. Još jednom apelujemo na građane da poštuju ovu naredbu – kaže komandant Kriznog štaba Aleksandar Simonović.

On ističe da će kontrolu ove naredbe sprovoditi nadležna inspekcija Gradske uprave Prokuplja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: