Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 1. 7. 2011.

| Društvo

Stanković: "To će Vlada da odluči"

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
zoran-stankovic
Zoran Stanković, arhivska fotografija; foto: 037info

NIŠ - Ministar zdravlja Zoran Stanković odbio je da odgovori kada će biti imenovan novi direktor Kliničkog centra Niš.

Umesto odgovora Stanković je na pitanje novinara Južnih vesti uporno odgovarao "To će Vlada da odluči".

- To je na Vladi, Vlada rešava po tom pitanju - rekao je Stanković.

Na našu konstataciju da je Dušan Petrović (DS), predsednik Kadrovske komisije Vlade nedavno izjavio da se "za imenovanje direktora čeka zeleno svetlo Ministarstva zdravlja", ministar Stanković (G17) opet je ponovio skoro isti odgovor.

- Vlada će to rešiti. To je na Vladi. Vlada će to rešiti u narednom periodu.

Na pitanje "da li je Ministarstvo zdravlja dalo zeleno svetlo", Stanković je ponovo izbegao da odgovori.

- ...Ima tu, par stvari ali ja ne bih govorio o tome. Bićete na vreme obavešteni - rekao je Zoran Stanković.

Inače, ovo je prvi komentar Ministarstva zdravlja koji su Južne vesti uspele da dobiju iako smo od 25. maja više puta to tražili.

Kliničkim centrom Niš od sredine februara rukovodi dr Borislav Kamenov (G17), ali kao vršilac dužnosti direktora. I dalje se čeka odluka Vlade po zvaničnom predlogu Upravnog odbora KC Niš po kome je za direktora predložen aktuelni Zamenik direktora dr Zoran Radovanović (SPS).

Podsećanje

Nakon sprovedenog konkursa, početkom februara ove godine Upravni odbor ove ustanove, kojim je predsedavao Boško Ristić (DS), za direktora Kliničkog centra Niš predložio je dr Zorana Radovanovića, funkcionera SPS. 

Ovu odluku odmah je osporio lokalni odbor G17 plus, tvrdeći da ta funkcija "po koalicionom dogovoru" pripada toj stranci. Istog momenta počeo je pravi medijski rat, u kome nisu bili ni pošteđeni novinari, koje je Branislav Jovanović (G17) optužio da objavljuju "naručene tekstove".

Prvi čovek "stranke eksperata" Mlađan Dinkić, gostujući na niškoj TV5 izjavio je da bez obzira na predlog Upravnog odbora, Radovanović neće biti direktor.

- Radovanović neće biti direktor Kliničkog centra, biće Kamenov. Sačekajte i videćete, tako će biti - kategoričan je bio Dinkić.

Sredinom februara Kadrovska komisija Vlade Srbije, kojom je u to vreme rukovodio ministar Oliver Dulić (DS), odlučila je da za vršioca dužnosti direktora predloži dr Borislava Kamenova (G17), koji je bio jedan od kandidata na Konkursu, ali je njegova kandidatura odbačena kao neregularna.

Krajem maja ministar Dušan Petrović, koji je od Olivera Dulića preuzeo rukovođenje Kadrovskom komisijom, rekao je da se za imenovanje novog direktora KC Niš čeka "zeleno svetlo Ministarstva zdravlja".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan S.

    16:58 // 2. 7. 2011.

    Kao i za sve u ovoj drzavi... Stranacka podela plena, pa da vidimo ko jace grize! Mislim da je cela ova situacija krajnje neprofesionalna i da vredja inteligenciju lekara i ostalih zaposljenih u KC Nis.

  • dexy

    21:46 // 1. 7. 2011.

    a sto bi trebao biti stranacki direktor??? da bi mogao kadrovati kako stranka zeli.

  • Moca

    16:14 // 1. 7. 2011.

    To ce Vlada da odluci kada im Dinkic pripreti. Jednostavno na celu ove ustanove mora ostati ekspertski kadar da se nebi vrsio presek poslovanja a onda moze svasta da ispliva vezano za predhodnog direktora.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: