Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 11. 5. 2016.

| Društvo

Stanković predsednik biračkog odbora u Gornjem Matejevcu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
stankovic
Novi zadatak za Stankovića; foto: JV arhiva

Sada već čuveno biračko mesto 22 u Gornjem Matejevcu kod Niša dobija treći birački odbor, a ovog puta predvodiće ga ni manje, ni više nego aktuelni zamenik predsednika niškog parlamenta Nenad Stanković, kadar SNS.

Da li zbog već dva neuspela glasanja ili nečeg drugog, vladajuća stranka u Nišu odlučila je da na čelo biračkog odbora u selu Matejevac postavi jednog od najiskusnijih parlamentaraca među njima.

Stanković, koji je ujedno i zamenik direktora Direkcije za javni prevoz, predvodiće birački odbor koji u stalnom sastavu ima 5 članova, a u proširenom ukupno 12, a obuhvaćeni su članovi većine stranaka koje učestvuju na opštinskim izborima.

U Opštinskoj izbornoj komisiji zbog izborne ćutnje nisu hteli da komentarišu sastav odbora, već su kratko rekli da je odluka doneta sinoć i da je dokument prosleđen svim strankama koje učetsvuju na izborima u Panteleju.

Podsetimo, izbori za opštinske odbornike u Gornjem Matejevcu se opet ponavljaju, jer na ponovljenom glasanju u kutiji bilo više listića nego građana koji su glasali. Dodatni problem napravio je tadašnji predsednik biračkog odbora koji je prepravljao spisak bez znanja ostalih članova.

Iako je Opštinska izborna komisija odbila prigovor “Iskreno za Niš”, Upravni sud ga je prihvatio, poništio izbore i naložio njihovo ponavljanje.

Inače, Nenad Stanković je poznat kao političar sa duplim funkcijama koje je osporila i Agencija za borbu protiv korupcije. Ona je i predložila njegovu smenu u lokalnom parlamentu, ali odbornici to nisu prihvatili.

Takođe je bio akter snimaka na kojima se čuje kako pojedini gradski funkcioneri, uključujući i gradonačelnika Niša, šteluju tender za javni gradski prevoz, ali je krivičnu prijavu građanskog nadzornika u ovom slučaju Tužilaštvo odbacilo, nakon skoro dvogodišnje istrage i usred predizborne kampanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • naivko

    12:15 // 13. 5. 2016.

    Ovaj je vise stranaka promenio nego sto ima godina!

  • CVETKO prvi

    13:38 // 12. 5. 2016.

    Neša "G" , je legitimano izabrani predstavnik naroda i kao takav "zaslužuje poverenje"
    birača !!!!
    Ne treba nam ogledalo ...pogledajte Nešu "G" i videćete /videćemo/ , naš odraz !
    Ma koliko zvučalo DEGUTANTNO !

  • Mali Hijavata

    00:26 // 12. 5. 2016.

    Pošto u petak po treći put glasam na tom mestu, pozivam u pomoć sve slobodnomisleće gradjane Niša da nam pomognu da se odupremo pritiscima: raznose pakete po kućama, obećavaju kontrolorska mesta u Nešinoj direkciji, Gašić će napraviti hitno Dom kulture, samo ruke što nam ne uvrću. Ali naravno da neće proći a Guska je tamo da još jednom "padne" biračko mesto, kako bi ceo Pantelej opet glasao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: