Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 17. 11. 2014.

| Društvo

Stanojević: "Srbiju vodi jedan čovek"

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti

Zoran Stanojević - emisija "15 minuta"

Ono što premijer Aleksandar Vučić radi i govori, to je naša sudbina, neposredno se odražava na naš život, jer on ima ogromnu podršku građana, i zato je razumljivo što se u medijima toliko pojavljuje, smatra Zoran Stanojević, novinar RTS-a.

Stanojević kaže da su mediji tu da prate političke događaje, a “90 odsto političkih događaja kreira Vučić i nekoliko ljudi oko njega”, pa ako se to pretvara u propagandu, to je, kaže, “Vučićev problem a ne toliko problem medija”.

On mora da vodi računa o tome da li je napravio sistem koji će mu se osvetiti, kao što se osvetio prethodnom predsedniku. Ipak, za mene je najveći argument to što on ima ogromnu podršku birača, podršku Zapada i odlične odnose sa Istokom, i ja se zato kao novinar pitam da možda ja ne grešim kada mislim da je njegovo pojavljivanje u medijima preterano - kaže Stanojević.

On dodaje da su novinari u Miloševićevo vreme znali da ga Zapad ne podržava, te da su “imali podršku da se protive tom sistemu”. Stanojević se pita “kome sada čovek da se obrati da bi dobio podršku u kritici vlasti, kada svi evropski političari kada dođu u Srbiju govore hvalospeve o čoveku za koga mi mislimo da se previše pojavljuje u medijima”.

Kada je reč o tome što su neke emisije u poslednje vreme skinute sa programa pojedinih televizija, Stanojević navodi da mu je najveći problem emisije “Utisak nedelje”, ali da to više vidi kao “problem poslovanja u Srbiji” a ne problem medijskih sloboda.

Ne bih u tom slučaju da govorim o političkim pritiscima, jer onda zalazim na teren gde treba da dokažem neke stvari koje ne mogu da dokažem, a ne bih da govorim o onome što samo naslućujem. Meni je glavni problem kada je reč o “Utisku”, pitanje poslovanja u Srbiji, jer je B92 prekršio ugovor sa Oljom Bećković, tako da je problem tog događaja zapravo nepoštovanje ugovora - navodi Stanojević.

Da li ovaj novinar doživljava političke pritiske i kakav stav ima prema njima, da li smatra da građani treba da veruju novinarima danas u Srbiji, i zašto smatra da Skupština nije mesto za raspravu o slobodi medija, saznajte u emisiji “15 minuta”. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    11:26 // 18. 11. 2014.

    jos jedan sluzbenik vlasti po principu"kako vetar duva,tako se okrecem."

  • Двери Ниша

    10:11 // 18. 11. 2014.

    Управо су новинари попут Станојевића и медији попут РТС за мање од годину дана направили CGA ''лик и дело'' АВ центрифугом памћења медијским зависницима. Исти рецепт као и Нобел на вересију за Обаму.

  • istoricar

    12:11 // 17. 11. 2014.

    Zadnji put kad sam proveravao premijer i predsednik vlade bili su isti po funkciji. Mozda se promenilo od kad je dosao Overlord (aka "Gospodar" Vučić).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: