Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:26, 5. 11. 2016.

| Društvo

Stanojković ponovo direktor bolnice u Gornjoj Toponici

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
stanojkovic
Stanojković ponovo na čelu bolnice u Gornjoj Toponici; foto: JV arhiva

Pošto je na vanrednoj sednici Upravnog odbora Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti “Gornja Toponica” smenjena dosadašnja direktorka Albina Vlastelica, za v.d. direktora ove bolnice kraj Niša imenovan je Milan Stanojković, koji je ovu ustanovu vodio pre Vlastelice.

Rešenje o smeni aktuelne direktorke, kaže Stanojković, stiglo je iz Ministarstva zdravlja.

Juče je rešenje poštom stiglo u bolnicu, pa je na vanrednoj sednici Upravnog odbora moja nova funkcija definisana, tako da sam od juče v.d. direktor “Toponice” - ističe Stanojković.

On nije govorio o razlozima za razrešenje svoje kolegenice, a smenjena direktorka Albina Vlastelica, koja je na funkciji direktora bila od 2008. godine, nije odgovorala na pozive i poruke novinara Južnih vesti.

Na sajtu Vlade Srbije dostupna su kadrovska rešenja do 3. novembra, a među njima nema nikakvih odluka u vezi sa Specijalnom bolnicom u Gornjoj Toponici.

Podsetimo, Stanojković je bolnicu vodio od 2005. do 2008. godine, ali je smenjen nakon štrajka glađu 20 zaposlenih. Oni su ovim radikalnim potezom pokušali da skrenu pažnju Ministarstvu zdravlja na, kako su tada govorili, “kontinuirano psihičko maltretiranje” direktora.

Nakon smene on je obavljao svoj posao u bolnici, a u žižu javnosti je ponovo dospeo u aprilu 2015. kada je imenovan za poverenika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu.

Tu se nije dugo zadržao i razrešen je sredinom ove godine.

Kompletnu biografiju Milana Stanojkovića pročitajte u našoj rubrici “Ko je ko?”.


Problemi unutar bolnice?

vlastelica Vlastelicinu smenu tražila i Agencija za borbu protiv korupcije; foto: JV arhivaProšle nedelje Južne vesti primile su nekoliko mejlova i telefonskih poziva u kojima su se pacijenti Centra za zaštitu mentalnog zdravlja u zajednici “Mediana”, koja je pod upravom “Gornje Toponice”, žalili na direltorku Albinu Vlastelicu "kako im viče i kako ih šamara".

Doktorka Vlastelica nam je rekla da svi moramo da ozdravimo do petka, a onda nas je izbacila iz dnevne bolnice - rekla je jedna od pacijentkinja.

Pacijenti su kazali i kako je Vlastelica tada razrešila sa funkcije lekarku i glavnu sestru iz Centra “Mediana”.

Direktorka je tada demantovala optužbe da je tukla pacijente, ali o odlukama o razrešenju i imenovanju zaposlenih, nije želela da razgovara.

Nešto ranije ove godine, Agencija za borbu protiv korupcije zatražilo je smenu Vlastelice sa funkcije direktora, jer je u tu ustanovu zaposlila svog supruga i ćerku svog zamenika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dexy

    10:37 // 7. 11. 2016.

    Konkretan primer klasicne partijske trgovine , dal je Vučić svestan sta rade ovi njegovi po Niš, ne umete jedan običan Niš da rešite , kolko ja vidim ,, narod kuka i motika "

  • nenad 2008

    22:51 // 6. 11. 2016.

    Doktore, ako ste po znanju i umešnosti pokazanim u radu kao poverenik, ravni u svojoj branši, onda džaba vam zvanje/ a i članstvo u SNS-u/.

  • Mita

    16:54 // 6. 11. 2016.

    A sta ce biti s Albinom? Nikom nista. Da li ce biti krivicno gonjena ili ne opet nema dovoljno dokaza, zastareo slucaj. Sve dok se prethodnik ne pozove na odgovornost, ko god novi dosao nece se nista promeniti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: