Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 25. 10. 2011.

| Društvo

Stanovi za decu iz hraniteljskih porodica

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
pirot, stan

U stambenom naselju Senjak u Pirotu otvoren je prvi stan za stanovanje namenjen deci iz hraniteljskih porodica ili domskog smeštaja na putu ka osamostaljivanju.

Deca koja su smeštena u hraniteljskim porodicama, zahvaljujući projektu "Kuća na pola puta" od danas će imati na raspolaganju svoj stan. 

Ovaj projekat realizuje Centar za socijalni rad u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne politike i lokalnom samoupravom.U Pirotu ima 44-oro dece smeštene u hraniteljskim porodicama i 19-oro dece na domskom smeštaju.

Prvi stanar u stanu na Senjaku je Snežana Kamenović, studentkinja Visoke škole za obrazovanje vaspitača koja je prethodno bila smeštena u domu. Ključeve stana su svečano uručili predsednik opštine Vladan Vasić, direktorka Centra za socijalni rad Marija Vasić i direktor Zavoda za socijalnu zaštitu Živorad Gajić.

Opština Pirot je 19. opština u Srbiji koja realizuje ovaj vid inovativne socijalne zaštite.Realizaciju projekta pomoglo je Ministarstvo rada i socijalne politike koje je preko Zavoda za socijalnu zaštitu obezbedilo oko 500 000 dinara  za opremanje stana koji je obezbedila opština Pirot.

Snežana Kamenović kaže da je ovo za nju potpuno novo iskustvo.

- Za mene život sada tek počinje. Do sada sam živela u Domu u Nišu. Ovo je pravi način da pokušam da se osamostalim. Ja sam student druge godine Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača tako da ću sada imati i mnogo bolje uslove za dalje obrazovanje - kaže Komenovićeva.

Predsednik opštione Pirot Vladan Vasić najavljuje i druge vidove pomoći takozvanim ranjivim grupama.

- Opština Pirot koja je i obezbedila ovaj trosoban stan plaćaće i sve komunalne usluge za njega. U saradnji sa načim Centrom za socijalni rad trudićemo se da obezbedimo i druge pogodnosti za njegove korisnike. Ja pre svega želim da korisnici ovog stana krenu samostalno u život i ostvare sve svoje ciljeve i planove - kaže Vasić. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Darko

    14:04 // 30. 11. 2011.

    Ovu akciju bi trebalo prikljuciti projektu adaptacije vojnih objekata u civilne. Npr, na 50 tako adaptiranih stanova jedan za ove ili slicne potrebe ne bi bio veliki trosak. A svakako je jeftinije nego izdavanje stanova po ovim cenama. Ti stanovi bi bili naravno samo dati na koriscenje, a drzava ili lokalna samouprava bi zadrzale vlasnistvo.

  • Strasno!

    07:16 // 28. 10. 2011.

    Njih 6-oro(opstina,zona,fond,mup,sud,prevoznik)su pribavili, i to sto se zna, na svoj konto vise privatne imovine za vreme svog mandata nego li sva sredstva ulozena za razvoj i gradnju u opstini.To se lako moze proveriti.

  • makedonsko-crnogorsko djubre

    18:52 // 25. 10. 2011.

    Akcija je pozitivna.A,zna li se ko je napravio to naselje?A,zna li se ko je stopirao dalju izgradnju tog naselja,ugasio izvodjacku firmu i proterao,a i dalje vrsi progon rukovodstva?ZNA SE i ko je i zasto je to uradio..Gradjani nestrpljivo ocekuju istinu,da korupcionasi(vlastodrsci)posle izbora dobiju"ZASLUZENO".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: