Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 6. 6. 2020.

| Društvo

Stanovnici Jesenjinove dokumentom pokazali da je tvrdnja Direkcije neistinita

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Stanar-Jesenjinova-Foto-V.-Milić
Pre pet godina se uselili, još čekaju asfalt i osvetljenje; foto: V. Milić Radosavljević

Zahtev za asfaltiranje prilaza Jesenjinovoj ulici poslat Direkciji za izgradnju grada još 2017. godine, predsednik Skupštine stanara jedne od zgrada Dimitrije Rakić dostavio je redakciji Južnih vesti. Time je pokazao da je jučerašnja tvrdnja ovog niškog javnog preduzeća, o tome da im se niko nije obratio sa zahtevom da se ova ulica asfaltira - neistinita.

Stanovnici ulica sa raznih krajeva Niša požalili su se Južnim vestima da do svojih domova dolaze preko rupa, kroz blato ili prašinu, zavisno od godišnjeg doba, a u Direkciji su odgovorili da njihovo asfaltiranje nije u planu za ovu godinu, kao i da njima to niko od stanovnika nije ni zatražio.

Jedna od tih ulica je i prilaz Jesenjinovoj, u naselju Pantelej. Ipak, dokument koji je Rakić poslao Južnim vestima, a na kome se vidi i da je zaveden u Direkciji, govori da to nije istina. Zahtev Direkciji Još 2017. godine poslali zahtev Direkciji; foto: Dimitrije Rakić

2015. godine smo se uselili, a od 2016. godine smo počeli da tražimo osvetljenje i asfalt. I Direkciji i Sekretarijatu za izgradnju i planiranje, imam i šemu kako je ulica trebalo da izgleda. Obraćao sam se i gradonačelniku sa svim dokumentima, nije nas pozvao za razgovor. U tom zahtevu su bili potpisi stanara i dve zgrade i okolnih kuća. Bar pet, šest puta smo slali zahteve - priča Rakić.

Sem ovog zahteva, Rakić je dostavio i mejl koji su stanari poslali Direkciji, kao i odgovor koji je stigao na njega, i to sa iste adrese sa koje je juče Južnim vestima poslato da niko nije zatražio asfaltiranje ulice.

U mejlu od pre nešto manje od godinu dana Rakić podseća Direkciju na usmeno obećanje da će grebani asfalt nakon rekonstrukcije Ulice Kosovke devojke nasuti u njihovoj ulici. Odgovor se odnosio na to da je bilo problema sa mašinama, ali da će biti asfaltirana nakon rebalansa budžeta.

Ovo nije prvi put da stanovnici ove niške ulice pokušavaju da dobiju pomoć u njenom uređenju i preko medija.

Podsetimo, osim Jesenjinove, na neasfaltirane ulice su se požalili i stanovnici dela ulice Stanoja Glavaša i Admirala Geparta, a iz Direkcije rekli da im niko od stanovnika nije poslao zahtev, te da nisu u planu za 2020. godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pećka ulica

    10:28 // 8. 6. 2020.

    Mi bismo bili zadovoljni barem kanalizacijom i proširenjem vodovodne mreze, zahtevi od 2015 u svim mogucim službama u opstini barem 1 mesecno, i januara ove godine dobijem poziv kako je usla u plan kao prioritet da se odmah radi da bi mi u direkciji rekli da pojma nemaju i da nikad nije bilo ni pomena.
    A asfalt je naučna fantastika za nas...
    Tolko o direkciji i ostalim sluzbama.

  • Karton

    03:10 // 8. 6. 2020.

    Moje razmisljanje je da u toj kancelariji gde rimaju zahteve za rekonstrukciju ulica su ubacili jos jedan radni sto i taj sto je blokirao drugom stolu fioke pa su radnici u toj kancelariji ne svojom krivicom fizicki bili spreceni da pogledaju te dokumente.
    Ps taj visak stola je bio ubacen tada kada je Banana bio glavni baja u direkciji.

  • Dejan

    17:40 // 7. 6. 2020.

    Samo bih voleo da postavite pitanje gradonacelniku sta se desava sa Benetonom i otpustanjem radnika.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: