Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 25. 9. 2023.

Stanovnici dela Duvaništa imaju problem sa smećem, uključio se i advokat

smeće3 Četiri ulice pune smeća; foto: S. V.

Đubre oko kontejnera, oko zgrada i dečijih igrališta problem je koji već duže vreme muči stanare četiri ulica u naselju Duvanište. Kako kažu, više puta su se obraćali JKP “Mediana”, ali pošto se smeće nagomilava, a niko ne reaguje, jedna advokatica pokušava da reši problem.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Tt

    15:46 // 25. 9. 2023.

    Svaka čast za akciju!
    Ali, pored Medijane, krivi su i gradjani. U celom Duvanistu, oko zgrada je svakakvog djubreta. Oko kontejnera se ostavlja djubre

    • Stari Nislija

      18:01 // 25. 9. 2023.

      Sobzirom da sam ja stanovnik Duvanista,nije tacno da mi stanari ostavljamo smece pored kontejnera,vec prolaznici koji tu prolaze kolima i ostavljaju smece gde im se cefne,kako takvim,necu namerno da kazem ljudima,jer nisu ljudi,stati na put.....

    • komsija i svedok kulture stanovnika zgrada

      19:27 // 25. 9. 2023.

      bacaju komsije sa terasa i prozora, i pikavce i hrane kucice, macke i ptice, kao zao im zivotinja. ne baca jedan nego svi redom i to su u pitanju starije osobe. oko zgrada je kao da zivimo u stali.
      djubre iz kontejnera vade da tako kazemo egzistencijalno ugrozene osobe i ostavljaju ga naokolo. baca se i pored kontejnera, bacaju i deca i odrasli. pljuju naokolo ko da im je to smisao zivota. i tako

  • Qgo

    16:18 // 25. 9. 2023.

    Oko moje zgrade travu kosimo moj komsija (koji, uzgred receno, ima 82 godine!) i ja. Pokupimo i smece sa travnjaka a tu nam pomogne i jos poneki komsija ali takvij je vrlo malo. Svi ostali bleje...

  • Gradjanin

    16:21 // 25. 9. 2023.

    Pa ti isti bacaju djubre posle im drugi kriv.

  • Гага

    16:54 // 25. 9. 2023.

    Улицу Николе Коперника(скоро реконструисану) и Радних бригада(код Геронтол.цензра нико никада не чисти,а нема ниједне корпе за одпатке....

  • Гага

    16:57 // 25. 9. 2023.

    ....није Ниш,само "Градска кућа" и 1-2км. око ње!!!"Ђубрарину"сви плаћамо!

  • Vladanis

    16:58 // 25. 9. 2023.

    Ти грађани који се жале нек поведу мало више рачуна о својој деци и својим комшијама.То смеће нису бацали Палилулци или дурланци већ људи који ту живе!!!!!
    Деца испред моје зграде а богами и старији (Мајаковског 14а)упорно се труде да направе сметлиште.

  • Срђан

    21:40 // 25. 9. 2023.

    Има сличне ситуације у Горњоматејевачкој улици где су четири класична, мобилна контејнера, који су намењени зградама 106 и 108 запоседнути од стране станара неколико зграда из Студеничке 58 (азбучна слова додати по вољи). Ствар је у томе што су малтене свакодневно контејнери пуни, отпад из њих испада и цури около, а новопечену градску господу мрзи да иде до својих контејнера, иако их имају!

  • Srba

    22:14 // 25. 9. 2023.

    Pa neka selci ne bacaju djubre kroz prozor, pored kontejnera, neka ne bacaju daske, stolariju, prozore, šut, stari nameštaj pored regularnih kontejnera, neka recikliraju- pa neće imati problema. Sami su krivi. Prostakluk i kućno nevaspitanje nemaju granica, pogotovu kad se dodje sa planine u grad. Nije Medijana kriva. Ovakvih primera je po celoj kasabi zvanoj Niš.

  • Aristotel

    22:56 // 25. 9. 2023.

    Potpuno isti slučaj i na uglu Knjaževačke i Glamočke. Dok okolni stanari uredno odlažu smeće gde mu je mesto oni u prolazu bacaju u pokretu

  • Igy

    23:56 // 25. 9. 2023.

    Isto je i u ulici Stevana Sremca, konstantno đubre oko kontejnera, kontejneri prepunjeni!!!
    Da se đubre odvozi svakoga dana, i lepo očisti i pokosi oko kontejnera sve bi bilo u redu.
    A Medijana dolazi 2x nedeljno!!!

    • Puna kesa kroz prozor

      11:00 // 28. 9. 2023.

      Igy sve sto si izneo nije tacno. U Sremskoj i Bozidar Adzije se redovno ofnodi smece.Bolje bi bilo da vasu decu bolje vaspitate da ne bacaju kese .

  • Marina

    00:40 // 26. 9. 2023.

    Ми грађани смо врло неодговорни и једини лек су казне.Треба организовати стална дежурства екипа комуналне полиције али не у униформама. Нека обилазе читав град и приградска насеља и кажњавају. А тачно је и да се град не чисти. Ја не памтим када сам задњи пут видела уличне чистаче(можда чисте центар,Трошарину конкретно годинама уназад не).Погледајте рачун за изношење смећа, колико плаћамо месечно.

  • Sinovac

    09:57 // 26. 9. 2023.

    JKP Medijana redovno prazni kontejnere na ovoj lokaciji ( živim tu 40 godina) i barem jednom u 15 dana čisti oko kontejnera i odnosi kabasto smeće. Možda bi bilo bolje, kada bi tu bio trajno postavljen kontejner za kabasto smeće. Nered koji ostavljaju oni što čeprkaju po kontejnerima može rešiti samo komunalna policija. A gospođa advokat bi mogla da se pozabavi đubretom i u svom rodnom gradu ..

  • Srdjan

    18:06 // 26. 9. 2023.

    Živim u ulici Branka Miljkovića i poznato mi je koliko se smeća gomila na navedenom prostoru. To je neverovatno šta se tu baca: kreveti, stari prozori, kutije sa svakakvim otpadom... ne bih krivio JKP Medijana, jer taj deo nije namenjen za kabasti otpad. Treba ljude koji to rade kaznjavati i kaznjava i kaznjavati....

    • Sale

      19:26 // 26. 9. 2023.

      Kaznjavati i vas iz kuća koji bacate sve sto stignete u medjublokovske kontejnere,a vase kante ciste. Kaznjavati vas iz kuca koji koristite parkinge ispred zgrada,a kapiju niste otvorili mesec dana ,a garazu koristite da pečete paprike..

  • Torpedo

    18:52 // 26. 9. 2023.

    Imamo ,ovde, jedan mali problem, stanari,glasači lokalne sns vlasti, kukaju nam ovde, jer ih njihovi predstavnici ne zarezuju. Ko vele, kad dodju izbori, pljuvacemo JV, kad imamo muku, daj da nam pomognu i objave nerad nase vlasti!
    Djon obraz!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: