Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 12. 6. 2020.

| Društvo

Stanovnici dela Panteleja najavljuju protest zbog neuređenog naselja

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Zgrada transparenti Gornjomatejevačka
Ranije najavili i peticiju; foto: stanari

Između Gornjomatejevačke, Studeničke ulice i Bulevara svetog Pantelejmona nalazi se naselje u kome su zgrade na razdaljini od po par metara, nema ulica, zelenila, rasvete, niti igrališta za decu, kažu stanovnici, a i loše je povezano sa gradom. Zbog toga najavljuju protest za nedelju, 14. jun.

U Gornjomatejevačkoj se priprema izgradnja još jedne zgrade, zbog čega su stanovici već iskazali svoje nezadovoljstvo transparentima istaknutim na prozorima i terasama.

Ovo je apel građana da se spreči izgradnja novih stambenih zgrada između već postojećih (ulice Milovana Krstića, Franca Vintera, Gornjomatejevačka, Studenička), da se izgrade ulice između stambenih zgrada i, gde je sada višnjar (Ulica Gospodska), dobiju blokovsko zelenilo, park, igralište za decu, javnu rasvetu, kao i još jednu autobusku liniju koja će povezati naselje sa Trošarinom i Medijanom - stoji u saopštenju stanara.

Problem im, kažu, predstavlja i loša povezanost sa ostatkom Niša, jer do njih vozi samo jedna linija - broj 5, a polaske opisuju kao proređene.

Svi ostali delovi grada su povezani sa Kliničkim centrom, Domom zdravlja, Medijanom. Autobusi ne saobraćaju po redu vožnje, svakodnevno su u kvaru, stari i bučni, mnogo putnika, a mali autobusa, pa su primorani da se svakodnevno guraju i čekaju drugi. Stanovnici i đaci Panteleja i novog haotičnog stambenog naselja imaju mogućnost da idu pešice do Knjaževačke ili autobusom do centra, pa da čekaju drugi autobus do Bolnice, Doma zdravlja, škola - navode.

Početak protesta najavljen je za 18 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sofi

    21:35 // 14. 6. 2020.

    Ja ne mogu da verujem da i ovde ima botova, ovo je strasano. Evo dam vam ja novac, nadjite mi stan u tom delu za 500€/m2 (potkrovlje ili prizemlje ne)

  • Dzon

    20:34 // 14. 6. 2020.

    Kome se ne svidja slobodan je da proda stan, kad ste kupovali stanove sami ste birali lokaciju mesto ulaz sprat i na kraju stan, sad to isto mozda treba još neko da uradi... A to sto bi neko da od divljeg naselja pravi kulturicu pa ti ne ide tako. Ne možeš da kupiš nešto za 760 eu a onda protestom prodaš za 1000 ne ide to tako moje nislije

    • Sofi

      21:37 // 14. 6. 2020.

      A od kad je to botu Pantelej divlje naselje??? Zivim ovde 35 god i ti ces nesto da mi kazes, bezi i ne brukaj se vise!!!!!

  • Nepristrasan

    18:13 // 14. 6. 2020.

    Realno, šta ste gledali kad ste kupovali stanove tu?? U tom delu da mi ponudite za 300€/m2 da kupim, uz uslov da tu živim, rekao bih vam "Neka hvala"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: