Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 7. 5. 2019.

| Društvo

Stanovnici niškog naselja: Vanredno zbog vojne parade [foto]

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
vojska pripreme
Građani koji žive u naselju odsečeni od sveta; foto: čitalac

Automobilima ne mogu da priđu ni izađu iz naselja, bučno je od jutra do popodneva, povremeno se oseća miris nafte, puno je prašine i asfalt je izrovan - tako iz ugla stanovnika niškog naselja “Stevan Sinđelić” izgledaju pripreme za predstojeću vojnu paradu, koja će se u Nišu održati u petak, 10. maja, u njihovom komšiluku.

Osim što je sever Niša već nekoliko dana zatvoren, što je uslovilo velike gužve u saobraćaju, nije lako ni građanima koji žive u naselju u kome su u jeku pripreme. Priprema-parade5;-foto:-citalac Vojnici i policajci marširaju i vežbaju, građani do petka neće imati mira; foto: čitalac

Od 7:30 vojnici sa naoružanjem i policajci marširaju ispred njihovih zgrada, gde je obično mirno i puno dece, pa kažu da im nije najprijatnije kada izađu da prošetaju ili izvedu kućne ljubimce.

Najteže im pada buka, jer vojnicima sa razglasa daju komande, ali i to što ne mogu ni da uđu ni da izađu iz naselja. Priprema-parade6;-foto:-citalac Vojnici i policajci marširaju i vežbaju, građani do petka neće imati mira; foto: čitalac

Naselje je u potpunosti blokirano od 7:30 ujutru pa negde do 16 sati, ne postoji mogućnost ni izlaska iz naselja kolima, ni ulaska, čak popodne treba i po sat vremena da bismo ušli u naselje. Kolima nije moguće da se priđe tamo, nemamo nikakve povlastice kao stanovnici naselja. Bučno je, nekad bude više buke nekad manje, dešava se da se baš oseća nafta. Neprijatno je kad se vidi sve ovo, nije to strah, ali nije najprijatnije - priča jedna od stanovnica naselja.

Građani svedoče da nema uličnog svetla i da su tenkovi već uništili deo asflasta, oni koji rade u ovom naselju ili na fakultetima da jedva stižu do posla. Pošta, kažu, ne stiže na njihove adrese, a jedan od zaposlenih da je kurir jutros mogao samo do Visoke tehničke škole i da je morao da prepešači celo naselje kako bi preuzeo pošiljku. Priprema-parade9;-foto:-citalac Vojnici i policajci marširaju i vežbaju, građani do petka neće imati mira; foto: čitalac

Dok mnogi čekaju spektakl, većina u naselju zbog, kako kažu vanredne situacije koja traje danima, čeka da sve prođe. A tada će se, dodaju, tek videti posledice vojne parade.

Kad sve ovo prođe ovde će da bude kao da je prošao uragan - komentarišu građani.

Redakciji Južnih vesti javljaju se građani sa različitim pitanjima, od toga da li će studentima Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u petak biti dozvoljeno da odu na zakazani kolokvijum, zatim, koliko parada košta i koliko smo bogata nacija kada se ovoliko ulaže u jedan performans. Takođe, jedno od pitanja bilo je i zašto je zbog proslave Dana pobede i slobode zarobljeno celo jedno naselje. Priprema-parade2;-foto:-citalac Vojnici i policajci marširaju i vežbaju, građani do petka neće imati mira; foto: čitalac

Podsetimo, iz Ministarstva odbrane su najavili da će na paradi "Odbrana slobode" maršitari više od 4.000 vojnika, 300 borbenih i neborbenih vozila i nadletaće 40 aviona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran

    13:17 // 8. 5. 2019.

    Nismo zarobljeni u naselju :)
    24h je slobodan ulaz sa strane Elektronskog fakulteta, i ne koristi se razglas...

    Na žalost taj deo bulevara je totalno zamračen, ali biće bolje kad prođe parada.

  • Very

    12:11 // 8. 5. 2019.

    Rdjavim Turcima i turban smeta...

  • DRAGAN MILOSEVIC

    00:20 // 8. 5. 2019.

    Pa dobro proci ce i parada bar da ima nesto da se desava !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: