Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:31, 17. 12. 2018.

| Društvo

Stanovnici sela u Gadžinom Hanu stalno bez vode

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Kažu da vode nema od subote; foto: arhiva JV

Oni koji žive u višim delovima Gadžinog Hana već danima imaju problema sa snabdevanjem vodom, a Žarko Mitić kaže da su u kući njegovih roditelja slavine suve od subote. Iz Direkcije izgradnju i komunalne delatnosti kažu da se trenutno popravlja kvar na pumpama, te da će danas ili sutra snabdevanje biti vraćeno u normalu.

Mitić ipak ukazuje na to da problemi sa vodosnabdevanjem nisu trenutni, već da je ovakva situacija učestala u Gadžinom Hanu.

Na proleće je bila mutna voda - februara, marta i aprila. Sada nema vode od subote, u kontinuitetu, a pre toga je nestajala i u petak. Ispod kuće mojih roditelja koji imaju po 90 godina, stanuju dve nepokretne žene. Sada je naročito teško dostaviti im vodu jer putevi nisu očišćeni - govori Mitić.

Direktor Direkcije za izgradnju i komunalne delatnosti Ninoslav Marinčević kaže da vodu nemaju samo kuće koje se nalaze na visini - naselje Dubrava i sela koja su u višoj zoni. Dodaje da su ekipe trenutno na terenu i da popravljaju kvar na pumpi, te da će možda i u celom Gadžinom Hanu sada biti problema sa snabdevanjem. Ipak nije mogao da precizira koliko će ovakva situacija da traje.

Dodaje da je ovaj kvar uzrokovao da domaćinstva budu "suva" samo danas, a ranije nestanke vode objašnjava drugim kvarom, dok mutnu vodu neodržavanjem starog priključka.

Bila je mutna zato što su se priključivali neki koji nisu... imaju priključak još mesna zajednica što im je davala, ali tu nije bilo uopšte, ima samo šahta, a nema objekata. Ta šahta, nisu održavali priključak i onda kad se povuče onda ulazi mutna voda, pa je njima tamo mutila dole koji su bliže njemu. Ali to je vrlo, nešto što nije stalno - objašnjava.

Direktor Direkcije s druge strane, uprkos tvrdnjama građana, kaže i da se u sela ne šalju cisterne jer voda ne nestaje na duži period.


U Gadžinom Hanu se radi studija kvarova na vodovodu

Kako se, sudeći prema navodima građana koji su se i ranije u više navrata javljali redakciji Južnih vesti, ukazujući na nedaće sa vodom, ovo učestali problemi u opštini, predsednik Gadžinog Hana Sađa Đorđević upitan je hoće li biti ulaganja u vodovod. Đorđević je kazao da se trenutno radi "studija kvarova" kako bi obezbedili pare za popravku kritičnih deonica.

Uradili smo glavni cevovod, sada radimo jednu studiju tih kvarova, vezano za projekte Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Nakon toga mislim da ćemo uspeti da obezbedimo negde, po proceni oko 200.000 evra za takve kvarove, saniranje nekih dotrajalih deonica - kaže Đorđević.

Kao što je bio slučaj i u junu ove godine, kada su se žalili i na učestale probleme sa strujom, stanovnici ove opštine, koja se prostire Zaplanjem - obronkom Suve planine, kažu da dodatno otežava i to što nisu obavešteni o prekidima snabdevanja i intervencijama. Zato se ljudi koji žive u ovim delovima Zaplanja, a uglavnom su stariji, teško snalaze kada nemaju vodu ili struju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: