Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 29. 3. 2024.

| Društvo

Stanovnici ulice u Pasi Poljani 15 godina čekaju asfalt, a dobijaju samo obećanja

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Stevana Nikšića Lale (3)
Meštani se osećaju diskriminisano, jer se obećanja nižu a akcije nigde; foto: Čitalac

Duga 200 metara Ulica Stevana Nikšića Lale u Pasi Poljani više od 15 godina čeka obećani asfalt. Problemi infrastrukture i administrativne nebrige, za meštane predstavlja diskriminaciju jer im je tokom kišovitih dana potreban dupli par obuća da bi izašli iz kuća, koje zbog nagiba mogu da se uruše. Tvrde da je sramota da ulica, koja nosi ime po jednom od osnivača prvog pozorišta u Nišu i zvaničnog slikara proslave 1.600 godina od Milanskog edikta, i dalje nema asfalt.

Stevana Nikšića Lale (1) Dva para obuće kada izlaze iz kuće; foto: Čitalac Obećanja da će ulica biti asfaltirana nizali su, tvrdi meštanka, prvo prethodni gradonačelnik Darko Bulatović koji je tražio da srede imovinske odnose i dodaje da kada su to uradili nova obećanja su stigla od sadašnje gradonačelnice Dragane Sotirovski, ali ne i akcija.

Stevana Nikšića Lale Asfalt više nije glavno pitanje, već njihova građanska prava i dostojanstvofoto, kažu meštani; foto: Čitalac Međutim, problemi se ne završavaju samo na površini Stevana Nikšića Lale jer ulica ima nagib koji omogućava kišnici da nosi sve pred sobom, uključujući i delove kuća. Meštanka tvrdi da je to postalo izuzetno opasno, kako za objekte, tako i živote ljudi.

Moja kuća je ugrožena, zvala sam zaštitnika građana, ali moja kuća još uvek nije legalizovana. Moj suprug dok je bio živ je predao zahtev, međutim ništa se nije desilo sve ove godine. Jedino što je želeo jeste da doživi taj asfalt, ali nije dočekao. Diskriminacija, gledam i čitam šta sve i gde asfaltiraju, a kod nas ništa. U stomaku mi se prevrće - kaže ova penzionerka.

Stevana Nikšića Lale (2) Zbog padine, ugroženi su im objekti; foto: Čitalac Dok se uređuje infrastruktura u drugim delovima grada, meštanka tvrdi da oni udaraju u zid administrativne birokratije, te zbog tretmana koji imaju, njihova ulica, ali i celo naselje ostaje zapostavljeno i zanemareno.

Mnogo sam ogorčena, dva para obuće moramo da nosimo s nama kada idemo izlazimo iz kuća. Ako sam tako morala ja, mislim da to ne moraju i moji unuci. Dragana Sotirovski nije moja gradonačelnica, mene ne predstavlja jer očigledno mi ne spadamo pod Niš. Ceo svoj radni vek sam provela u Nišu, podižući grad, sve sam dala i zbog toga moji unuci ne zaslužuju da žive u ovakvoj ulici - kaže meštanka.

Stevana Nikšića Lale (4) Kažu da je cela Pasi Poljana zapostavljena; foto: Čitalac Tvrdi i to da asfalt više nije glavno pitanje, već njihova građanska prava i dostojanstvo. Poziva nadležne da prepoznaju svoju odgovornost i da deluju dok ne bude prekasno, jer su, kako kaže, zaboravili svoje obaveze prema svim svojim građanima.

Govoreći o čoveku po kome je ulica dobila naziv, ističe da je sramota da jedan od osnivača prvog niškog pozorišta “Sinđelić”, kao i zvanični slikar proslave 1.600 godina od donošenja Milanskog edikta čija je slika “Ovim ćeš pobediti” bila simbol hrišćanstva do 2013. godine i dalje nema asfaltiranu ulicu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    18:28 // 29. 3. 2024.

    Idoste li u Magarevo, na miting? Ako vas je malo bilo, tesko ce dobijete asvalt. Dzabe placate sekti clanarinu, ima bolji, aktivniji...
    Pljujte Djilasa, mozda vam se smiluju?

  • Koja cicija

    15:25 // 29. 3. 2024.

    Pa Piksi uzeo od drzave ogromne pare.Nek pomogne sa te drzavne pare sto uzeo svoje selo.

  • miki

    13:57 // 29. 3. 2024.

    Neka idu u Malu Krsnu. Tamo su sve asfaltirali preko noći

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: