Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:31, 18. 4. 2022.

| Društvo

Stanovnicima Medoševačke ulice ograđen prilaz za vozila, nadležni prebacuju odgovornost

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
novo selo naslovna
Automobili ne mogu više da prođu; Foto: M. M. K.

Stanovnici Medoševačke ulice u Novom Selu od pre nekoliko dana automobilom ne mogu do svojih kuća, nakon što je komšija na početku ulice postavio ogradu i suzio prolaz. Dok strahuju za bezbednost i šta će se desiti ako nekom zatreba Hitna ili pomoć vatrogasaca - policija, komunalna milicija i građevinska inspekcija prebacuju nadležnost jedni na druge.

Automobile parkiraju van ulice, jer drugačije do dvorišta ne mogu da stignu. Prolaz koji im je ostao manji je od 2 metra širine, nakon što je jedan od komšija na placu koji se graniči sa početkom ulice postavio ogradu. Medoševačka je slepa ulica, tako da drugog prilaza sem ovog koji je sada sužen, nemaju.

Više od 40 godina živimo ovde. Mi nemamo pravo da govorimo da li je ovo njihovo vlasništvo ili ne, to treba Grad da uradi. Mi samo zahtevamo da se obezbedi nužni prolaz, 14 porodica ovde živi. Imamo stare, bolesne, šta ako se nešto zapali, nema prilaza - kaže Dragan Veličković.

novo selo Širina sada manja od 2 metra; Foto: M. M. K.Na ograđenom delu poseda sada se nalaze i priključi za vodovod, kanalizaciju. Ne znaju ni kako će “Mediana” da izbaci smeće. Ko je nadležan da im pomogne - još nisu uspeli da saznaju.

Kad su krenuli sa radovima, ja sam zvao komunalnu policiju, oni su odbili da izađu na teren, rekli su da nisu nadležni. Tek popodne je izašla policija i komunalna milicija i to po urgenciji Gradonačelnice, jer smo uspeli da dođemo do nje - kaže jedan od stanovnika.

U razgovoru sa gradonačelnicom, kaže, rečeno im je da se čeka - ponedeljak.

Dežurna građevinska inspekcija ne radi vikendom. Danas nam građevinska inspekcija kaže da oni nemaju nadležnost jer je u pitanju žičana, a ne betonska ograda - svedoči stanovnik iz te ulice.

Kontaktirali su i inspekciju za puteve, ali ni tu nisu dobili pomoć.

Dobili smo odgovor da je nekategorisani put, nije asfaltirana ulica, da ni njihova nadležnost nije. I niko ne zna u gradu da nam kaže kako da mi rešimo ovo - objašnjava Veličković.

novo selo Zvali sve nadležne i svi prebacuju nadležnost; Foto: M. M. K.Jedna od komšinica objašnjava da je mnogo kuća legalizovano, imaju brojeve, uredno su platili kanalizacionu mrežu koja je prošla kroz sada ograđeni deo.

Porez možemo da platimo i sve komunalije, a kada tražimo pomoć, niko nije nadležan - ističe sagovornica.

Da problem ne nije nov pokazuje i sudsko rešenje jednog od komšija, čiji je otac 1982. godine dobio sudsko rešenje da ima pravo korišćenja prolaza širine 3 metra.

Imam rešenje, ali ne i mogućnost da radim. Ja vozim kamion, nemam sad gde, ne mogu da ga parkiram - ističe sagovornik.

Kako Grad planira da reši ovu situaciju, Južne vesti su pitale nadležne u Gradu i očekujemo odgovor.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Abudabinus filohije

    18:35 // 18. 4. 2022.

    Nisam bio lenj pa sam pogledao na Geo Srbiji. Koliko se tamo vidi svi su oni izgradili ograde i garaže na ulici. I do sada koristili tuđi plac kao ulicu. Sad nek sruše garaže i ograde i vrate zemljište gradu koje je predviđeno za ulicu a ne da se pozivaju na pravo "prolazio sam 40 godina ovde".. A mogu i da skupe pare pa da kupe dužni metar širinom ulice od komšijinog placa..

    • Pera

      21:30 // 18. 4. 2022.

      Pomenuta "ULICA" je u vlasništvu države samo u udelu od 1/3, a ostatak u vlasništvu privatnih lica. Kada se bude izvršila eksproprijacija, možda i dobiju ulicu... Za sada imaju pravo na pešačku stazu. A što se tiče legalizacije, legalizovana je samo jedna kuča...

  • Doktor

    18:21 // 18. 4. 2022.

    Srpska posla,raspad sistema,radi ko sta hoce to je Srbija.

  • Jonca

    16:03 // 18. 4. 2022.

    Zalite se Vucku za kog ste glasali, pisite mu razglednicu

    • Zlobnik II

      17:37 // 18. 4. 2022.

      @Jonca : Može i dopisnica /"Dopisna kartička"/ , da ne ližu i lepe marke !

    • Pera

      07:41 // 19. 4. 2022.

      Pa nisu mnogo bili jednobrazni. Samo 70% glasova su dali jednom od kandidata.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: