Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:37, 2. 10. 2010.

| Društvo

Stare cene u Domu učenika u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Dom učenika i studenata Leskovac

LESKOVAC - U Domu učenika i studenata i ove godine važe stare cene ishrane i smeštaja – kaže Jelica Ivković, zamenica direktora i šef vaspitne grupe u ovoj ustanovi, jedinoj takve vrste u Jablaničkom okrugu.

- Đaci će ove godine mesečno izdvajati i za smeštaj i ishranu po 3.900 dinara, a studentni neznato više – kaže Ivkovićeva.

Od kraja septembra i u oktobru, kao i u drugim domovima širom Srbije, i ovde je veoma živo, jer se pored đaka useljavaju i studenti, pre svih brucoši. Za sve njih obezbeđeno je 250 mesta.

- Primili smo sve kandate-učenike koji su se prijavili za 120 mesta, a desetak mesta više obezbeđeno je za studente koji prate nastavu na Tehnološkom fakultetu i dve visoke škole u Leskovcu – kaže Ivkovićeva.

U Domu učenika i studenta posebno ističu da su privode kraju renoviranje jednog od dva doma u šta su uložili 15 miliona i 130.000 dinara.

Ministarstvo prosvete je za tu namenu obezbedilo 9,6 miliona, a ostala su sredstva samog Doma učenika i studenata.

- Svečano otvaranje renoviranog objekta planirano je za 11. oktobar i tada očekujemo dolazak ministra prosvete Žarka Obradovića i drugih visokih zvanica iz Republike, ali i lokalne samouprave – kaže Ivkovićeva.

U Domu učenika i studenata ističu da imaju dobro opremljenu biblioteku sa oko 5.500 naslova, kompletnu školsku lektiru, ali i stručnu literaturu za studente Tehnološkog fakulteta, Visoke poslovne škole i Visoke škole za tekstil i dizajn.

- Naša ustanova ima i modernu teretanu, internet salu, a posle renoviranja objekta na Niškoj ulici stvoreni su uslovi i za realizaciju brojnih vannastavnih aktivnosti – kaže Jelica Ivković, šef vaspitne grupe i zamenica direktora Doma učenika i studenta u Leskovcu.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: