Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 8. 2. 2018.

| Društvo

Stare gume umesto nadstrešnice na vranjskoj pijaci

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Pijaca vranje foto i.m.
Najlon "ojačan" starim gumama štiti od kiše; foto: I.M.

Deo Bujkovske pijace namenjen za prodaju robe predstavlja neobično "arhitektonsko rešenje" jer su zakupci tezgi našli rešenje da zaštite robu zbog nadstrešnice koja prokišnjava tako što su najlone pokrili starim automobilskim gumama.

Direktorka Javnog komunalnog preduzeća Komrad Nela Cvetković kaže da su, kao nadležni, svesni problema, ali da je on nerešiv u ovom trenutku.

Trenutno tim ljudima ne možemo ponuditi bolji prodajni prostor, pa uslovno rečeno tolerišemo takvo ponašanje. Moram da naglasim da smo mi bili spremni da renoviramo taj deo pijace, ali nismo dobili saglasnost Ministarstva vodoprivrede, jer ispod ovog dela grada teče reka. Prosto nismo mogli nikakve radove da izvedemo bez saglasnosti - kaže Cvetkovićeva.

Ona dodaje da ovaj problem nije od juče, da su ranije zakupci stavljali kamenje, ali su, kaže, valjda shvatili da im je lakše sa gumama.

Zanimljivo je da, iako više od deceniju ovaj prizor narušuje izgled grada, gotovo da niko od građana koji tu žive zasad nije imao primedbi.

Tačnije, bilo je jedne primedbe, ali kažem - mi prosto nismo mogli da radimo bez dozvola – objašnjava Cvetkovićeva.

Ona napominje da na tom delu postoji 100 tezgi, kao i zatvoreni prostori koji su očigledno zakupcima skupi, pa su prazni. Što se tiče tezgi, zakupljeno ih je svega 20.

Zakup tezge je 2.250 dinara na mesečnom nivou, što je više nego simbolična cena. Ipak, mnogi prodavci zakupe jednu, a koriste više tezgi, ima tu posla i za tržišnu inspekciju - kaže Nela Cvetković.

Godinama unazad u Vranju se govori da pijaca mora da bude iseljena iz ovog dela grada, ali tu odluku ni prethodna, ni sadašnja vlast ne sprovode u delo. Problem je, između ostalog, i u tome što ulični prodavci subotom, kada je pijačni dan, bukvalno svojim tezgama blokiraju dve centralne gradske saobraćajnice, ulice Karađorđevu i Cara Dušana koja vodi do sedišta Gradske uprave.

Ovaj problem sa uličnim prodavcima je naizraženiji u jesenjem periodu kada se prodaje roba za zimnicu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: