Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 6. 9. 2016.

| Društvo

Stari automobil i manji troškovi za službena putovanja gradonačelnika

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Gradska kuća
Oko 15 miliona manje rashoda iz budžeta Grada; Foto: arhiva JV

Iako je budžetom planirano da se za 12,5 miliona dinara kupe vozila za gradonačelnika i predsednika niške skupštine, taj novac za ovu namenu neće biti potrošen, a u gradskoj vlasti kažu da će troškove putovanja prvog čoveka Niša umanjiti za 250.000 dinara. 

Gradonačelnik Darko Bulatović i predsednik niške skupštine Rade Rajković neće se voziti u novim službenim automobilima, zbog čega će Služba za informaciono-komunikacione tehnologije rashodovati 12,5 miliona manje. Rebalans budžeta grada usvojili su gradski većnici, a on se, između ostalih, odnosi i na ove stavke.

Uštede se odnose i na to da pomoćnici gradonačelnika Igor Vučić i Dragoslav Pavlović neće primati platu iz gradskog budžeta, na osnovu čega će biti ušteđeno skoro 2,4 miliona dinara.

Mi se odričemo toga, pa će za taj iznos biti manji rashodi u budžetu – kazao je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur.

Kako je rečeno na Gradskom veću, gradonačelnik ima pravo na ukupno 5 pomoćnika, ali ih je, zasada, dvojica pa se na njih i odnosi ova odluka.

Ostala 3 pomoćnika možda bude, a možda i ne bude. Umanjenje se odnosi na ovu dvojicu – dodao je Banđur.

Od dolaska nove vlasti, u Gradskoj kući i Upravi zaposleni i gosti dobijaju samo čašu vode umesto kafe i sokova, što je, takođe, jedna od mera štednje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Hranislava stanojevic

    19:43 // 7. 9. 2016.

    Pricaju bajke

  • Bulevarka

    20:18 // 6. 9. 2016.

    Znaci ambasadoru i visokim zvanicana samo voda i nista vise, investitorima samo voda. Bravo Bulatovicu poceo si i da teras ozbiljne ljude a Vucic je poceo i javno da te kritikuje. Podnesi ostavku kad izneses resenje o penzionisanju

  • shaft

    19:20 // 6. 9. 2016.

    More,opletite po troskovima Uprava i njihovim besposlenima,zive ko bubrezi u loju!Povika na komunalce i ustanove,a oni opusteni i bahati.Siroko im oko guse!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: