Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:51, 7. 6. 2023.

| Društvo

Stariji muškarac nosio pušku Nišom, sutra je poslednji dan za predaju oružja

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Ćovek sa puškom; foto: Instagram-nishnocu_oficijelni
Nije poznato da li je krenuo da vrati pušku, jer policiji događaj nije prijavljen; foto: Instagram/nishnocu_oficijelni

Snimak na kome se vidi da stariji čovek šeta sa puškom u ruci i dolazi do semafora na raskrsnici kod Crvenog pevca u Nišu, pojavio se na društvenim mrežama. Ovaj slučaj nije prijavljen policiji, pa nije poznato da li je on zapravo krenuo da vrati oružje, jer još danas i sutra traje akcija predaje bez posledica. Iz policije poručuju da građani slobodno mogu da prijave ako vide nekoga sa oružjem u bilo koje doba i na bilo kom mestu.

Na Instagram stranici "nishnocu_oficijelni" je pre par sati objavljen snimak uz komentar "Oprez!" - na kome se vidi da do semafora na jednoj od najprometnijih niških raskrsnica dolazi stariji čovek koji u ruci ima pušku, koju potom stavlja iza leđa i tako čeka zeleno svetlo.

Ćovek sa puškom1; foto: Instagram-nishnocu_oficijelni Čovek sa puškom na jednoj od najprometnijih niških raskrsnica; foto: Instagram/nishnocu_oficijelni Da li je krenuo u obližnju policijsku stanicu da vrati pušku, s obzirom na to da sutra ističe rok da građani predaju oružje bez ikakvih posledica, nije poznato, kao ni to kada je tačno snimak napravljen.

To ne znaju ni u policiji, jer im ovaj događaj niko nije prijavio.

Mi nemamo prijavu da je neko šetao danas sa puškom bilo gde u gradu. Građani nam to nisu prijavili, ali u svakom slučaju neka prijave policiji, ništa sporno nije, bilo gde, u bilo koje doba, bilo koga da vide mogu to da nam prijave - poručuju iz policije.

Bez obzira na to da li je čovek nosio vazdušnu ili lovačku pušku građani to mogu da prijave policiji, a oni treba da utvrde dalje detalje.

To je na nama da se posle objasnimo sa tim ko nosi pušku da li je vazdušna, lovačka, gde je pošao sa njom, da li je možda pošao čovek da preda to oružje u policijsku ispostavu, stanicu, pošto je u toku predaja oružja, to je već naš deo posla. Slobodno u svakom trenutku mogu da nam prijave bilo koga da vide i bilo gde sa oružjem - ističu iz policije.

Podsetimo, MUP je građane koji poseduju neregistrovano oružje pozvao da ga do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici i da niko od njih neće krivično odgovarati, a najavili su i kontrolu vlasnika oružja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Penzos

    22:40 // 7. 6. 2023.

    Poso covek da vrati u miliciju, savestan gradjanin.

    • ***

      06:46 // 8. 6. 2023.

      Puska se u MUP nosi u torbi, rasklopljena.

    • Torpedo

      19:07 // 8. 6. 2023.

      Tebi je do sale, ironije, brzo si , zaboravio pobijeni decu u Mladenovcu i Beogradu. Mogla je da se nadje druga budala, sa pištoljem i da ga upuca.

  • Alo

    22:39 // 7. 6. 2023.

    Ovo je vazdušna puška

  • moma

    22:29 // 7. 6. 2023.

    Ja kao roditelj,da sam ga video sa puskom,od glavu bih mu je tresnuo.

    • Jašar

      09:50 // 8. 6. 2023.

      Jel to "roditelj" zanimanje ili status,ja sam isto roditelji to ne bih učinio, nasilje nije opcija...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: