Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 21. 12. 2022.

| Društvo

Stariji muškarac u Nišu pratio dete posle škole, nudio mu bombone i vožnju, roditelj apeluje na opreznost

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
oš stefan nemanja
Roditelji moraju da razgovaraju sa decom i budu oprezni; foto: printskrin/Google maps

Kada se juče vraćao iz škole "Stefan Nemanja" u Nišu, učeniku drugog razreda prišao je stariji muškarac, svedoči njegov otac Ivan Janković, a zahtevao je da ga vozi kući i nudio mu bombone. Otac ističe da je njegov sin dobro reagovao, jer su ga tako učili, pa nije bilo posledica, ali apeluje na roditelje da budu obazrivi i razgovaraju sa decom. Iz policije kažu da su o tome obavešteni i da su pojačali kontrole oko škole.

Nišlija Ivan Janković se javio Južnim vestima kako bi ispričao da se juče praktično dogodio pokušaj otmice njegovog deteta posle škole.

Oko 17:30 je posle završenih časova krenuo kući i išao prolazom između OŠ "Stefan Nemanja" i Doma učenika, a dok je stajao na pešačkom prelazu prišao mu je stariji muškarac.

Bio je u crnoj jakni i teksas farmericama, starosti oko 50 godina, sa kraćom prosedom bradom, stavio mu je ruku na leđa i rekao - "Ajde da te povezem da ne ideš pešaka kući."

Na to mu je moj sin odgovorio - "Ne hvala, tata me čeka ovde."

Stariji čovek je ponovo asertivnim tonom rekao i ubeđivao dete - "Ajde idemo kod mene u auto da te povezem, da se ne umoriš."

Sin mu je još jednom odgovorio - "Hvala, ali tata mi je tu, čeka me."

Nakon toga je izvadio bombone iz džepa i rekao - "Uzmi malo bombone."

Sin mu je na to odgovorio: "Hvala, ne treba, imam puno bombona kući" i krenuo preko pešačkog prelaza do naše kuće.

Dečak je rekao da je čovek koji mu je prišao ubrzao korak i nestao, a on je sve to do detalja ispričao ocu, koji je odmah otišao i do škole i pokušao da pronađe starijeg muškarca, a slučaj je prijavljen i policiji.

Iako ovde nije došlo do fizičkog nasilja, jasna je namera N.N. osobe, i samo pribranost mog sina, koga smo učili kako da postupa u ovakvim situacijama je spasila ishoda koji ne smemo ni da naslućujemo kakav bi bio da je prihvatio da uđe u automobil N.N lica. Smatram da je bezbednost dece ovde ozbiljno narušena i da bi policija morala da reaguje, pogleda snimke kamera i slicno, kako bi se pronasla osoba koja vreba decu oko škola - ističe.

Policija jeste obaveštena o ovom incidentu i kažu da je pojačana bezbednost oko škole.

Mi smo izašli odmah na lice mesta, obišli okolne ulice, tražili tog starijeg čoveka po opisu koje je dete dalo, međutim nismo ga pronašli. Svakako pojačano obilazimo taj deo grada i radimo na rasvetljavanju svih okolnosti, a obavestili smo i Osnovno javno tužilaštvo o događaju - navode iz policije.

Otac apeluje na roditelje da već danas sednu i razgovaraju sa svojom decom kako da pravilno reaguju, jer kaže da je to njegovog sina spasilo u ovoj situaciji, jer iako je drugi razred sa njim su često pričali o tome da ne prihvata ništa od nepoznatih ljudi, što je sada i učinio.

Ovo se desilo ovako, jer je moj sin tako reagovao, ali zamislite da je bilo neko lakovernije dete ili neko dete koje je prihvatilo da ide sa čikom od 50 godina da ga on vozi kući i da uđe u kola, ili da živi negde dalje od škole da je krenuo sa njim i pešaka. Ne postoji nijedan realan razlog da starija osoba od 50, 60 godina zove malo dete da krene sa njim, da ga vozi kolima i slično - napominje.

Sreća je i u tome što dečak živi jako blizu škole, ali otac ističe da je svakako najvažnije da roditelji budu na oprezu i uče decu kako da se zaštite.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Frka

    22:01 // 21. 12. 2022.

    Da je ogrebao kola nekom epidemiologu nasli bi ga promptno

  • W

    15:53 // 21. 12. 2022.

    Gospodo imate kamere na Domu ucenika,kuhinji Pcelice,Idei,skoli...i vrlo lako mozete utvrditi kretanje tog manijaka ali ne zelite,briga vas.To je prava svrha tih kamera a ne da bi se radnici maltretirali...E da je slucajno ugrozio nekog politicara to bi vec bile akcije i sl.

    • Moj brajko

      20:46 // 22. 12. 2022.

      Hvalio mi se upravnik doma nedavno da te kamere mogu da evidentiraju i mladež na licu . (Poslednja reč tehnike) . Da ima volje , pretresli bi ceo kvart , pregledali kamere sa privatnih kuća i engleskog doma . Ako je bio autom , kako se piše , utoliko lakše .
      A što u domu ima napuštenih zgradurina , to je dodatna olakšica monstrumima .

  • Zika

    15:42 // 21. 12. 2022.

    Pronaci i sankcionisati odmah.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: