Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:06, 10. 11. 2020.

Staro groblje se temeljno sređuje posle pola veka - pojedinci negoduju zbog posečenih stabala

staro g Stabla se seku, grašani negoduju; foto: Čitalac

Puno je drveća naslaganog u kompleksu niškog Starog groblja - posečenih i “izmetrenih” stabala različite starosti i debljine. Pojedinim Nišlijama to smeta, jer kako kažu, gubimo pluća u vreme dok je vazduh najzagađeniji, a iz Opštine Palilula podsećaju da je u toku kompletno sređivanje Starog groblja posle pola veka i da je sve posečeno u dogovoru sa “Zelenilom” i Zavodom za zaštitu prirode.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Mara

    13:17 // 10. 11. 2020.

    Za drva grehota reši će to naša većnica Ana Nejić zamenica predsednika opštine Palilula

    • Smuk

      15:10 // 10. 11. 2020.

      @Mara : "Maro , Maro od bisera grano..." !
      Ti si samo za "Zlatno doba" !
      Sve "relevantne" i ljude od "odluke i struke " - poznaješ ! Alal ti vera ! "Eh , da sam malo mladji i da mi je pamet tvoja... pa da počnemo sve iznova" !
      Pozdravlja te Novica Negovanović i sve većnice po niskim tj. niškim opštinama, pesmom "Jedna reka u mom kraju" !
      A i templar/ke/i pozdravlja !

  • Nikola

    10:32 // 10. 11. 2020.

    Ja vas molim da više ne uzimate "izjave" zabrinutih stanara itd. Seku se pluća grada? Da li je moguće da neko ko živi u tom delu grada ima problem sa sređivanjem rugla? Naravno da nema. Molim vas bez tendencioznih naslova i tekstova podržite dobre stvari u gradu.

    • Mieko

      14:04 // 10. 11. 2020.

      Upravu je gospodja! Zasto da seku stabla? Neka ociste zbunje, rasciste staze, nameste rasvetu a drvece ne znam sta smeta...

    • Marko Jovanovic

      17:40 // 10. 11. 2020.

      Imamo problem, zato sto sam kao predsednik stanara zvao godinu dana da sredite groblje i ispred moje zgrade koja je odmah do groblja. I pravite se blesavi. Medijana nema korpu koja moze visoko da se popne da isece staba a onda dodjose u groblje isekli 5 stabla i otisli. U javnim preduzecima i vlada nerad i licna protekcija. BICE TEK PROBLEMA!

  • Ivan

    13:30 // 10. 11. 2020.

    Opet neko dovaća drva za grrjanje!
    A Niš najzagadjeniji grad na Balkanu

  • Komsinica

    10:33 // 10. 11. 2020.

    Ne secite zdrava stabla, nego otrsite onaj korov od po 3 metra na istocnoj strani groblja. Ograda se ne vidi od korova!!! I ne glumite vise sa ciscenjem starog groblja, jer traje koliko i slikanje.

  • Smuk

    12:39 // 10. 11. 2020.

    Bata "drvar" li je precednik opštine Paliluske ?

  • Drda

    10:49 // 10. 11. 2020.

    Svaka cast! Samo da odradite posao do kraja i kako treba. Stanje u kome je bilo to groblje je velika sramota za grad i narod. Zato nam sve naopako i ide izgubljeni ratovi, bombe, sankcije, otimacina Kosova, najveci bednici i prosjaci Evrope smo postali. A Nis u tom loncu uvek najgori, jedini veci grad gde su sejali kasetne bombe vise puta. Nijedna fabrika nije ostala, standard uvek najgori

  • Калча

    10:49 // 10. 11. 2020.

    Не прави се гробље због дрвећа и "ладовине" већ се дрвеће на гробљу сади због гробља. Само за оног без мозга је, рецимо, ораху место на гробљу а надгробни споменици служе као мердевине при брању ораха.

    • Mika

      19:33 // 10. 11. 2020.

      Dragi Kalco s' mozgom- orah (kao i hrast) je nasim precima bio sveto drvo. Zato su ga nasi stari sadili svuda, pogotovu imajuci u vidu da jako sporo raste.... a, domacinski je i bilo imati orah i orahe kad rode...... Bez mozga je seci drvece a ne rasciscavati korov i prskati herbicide da korov ne nikne ponovo.

  • Marko Jovanovic

    12:14 // 10. 11. 2020.

    Hocu da vidim plan po kome radite.

  • Mara

    07:14 // 11. 11. 2020.

    @ Smuk ko ti kriv sto si star ko ja :)))

  • Деутеријум

    12:03 // 10. 11. 2020.

    Не видех ја у суботу да је нешто нарочито очишћено. Осим пар посечених стабала око улаза, остало је ужас и даље. Фотосешн је завршен.

  • Ouzo

    21:21 // 10. 11. 2020.

    Ako, komunisti,sps, spo, dss, zuti i ostali, nista nisu radili, sta ste vi, iz opstine Palilula radili, od 2012 ? Duplo nista, e, sad ima da sredite !!!

  • Pera

    13:17 // 10. 11. 2020.

    Vi zabrinuti negativci i hejteri, bolje da čuvate unučiće nego što brinete tuđe brige. Nego, brinem za drugara, jel će stignu ovi iz gradske vlade Niša da danas odu u kafanu na krkanje o narodnom trošku?. I obavezno sa službenim kolima ne sa privatnim!

    • Smuk

      14:44 // 10. 11. 2020.

      @Pera : Haaaaaaa... brate za 10-ku !

  • Naissus

    18:41 // 10. 11. 2020.

    Ma neka rasciste bre taj zmijarnik vec jednom

  • Mika

    19:36 // 10. 11. 2020.

    Nekom naprednom zatrebale cepanke da zalozi novi kamin u centar grada.... da se vidi raskos...... nismo mi normalan narod. Svuda u svetu drvece sade i posumljavaju gde stignu- mi ga u sred centra secemo i unistavamo..... naredne godine nece porasti drvece- nego ponovo KOROV. Pobrinite se za korov, vrli gradski strucnjaci. Groblje i rastinje se odrzavaju cele godine redovno- a ne kampanjski.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: