Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:09, 16. 1. 2020.

| Društvo

Staroplaninci traže sanaciju klizišta i puta ka Toplom Dolu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Bez rešenja 2 godine
Bez rešenja 2 godine; foto: M. S.

Klizište na putu ka Toplom Dolu predstavlja veliki problem za meštane nekoliko staroplaninskih sela i sve turiste koji ovim pravcem idu ka Staroj planini, a meštani Toplog Dola smatraju da su ih "zaboravili" u Gradskoj upravi i da ne reaguju na njihove molbe da se klizište, ali i put, saniraju. Iz Grada poručuju da se radi na projektu za sređivanje puta.

Toplodolci kažu da je put ka ovom selu u lošem stanju već 2 godine, da je opasan po život ljudi, a da su za to vreme nadležni reagovali samo tako što su postavili saobraćajnu signalizaciju kojom su zabranili saobraćaj za sva vozila koja nisu putnička.

Dodaju da niko od nadležnih ne odgovara na njihove pisane molbe unazad 2 godine, te su odlučili da pokušaju još jednom sa apelom za sanaciju puta.

Gradskoj upravi predali su zahtev koji su potpisali predsednici mesnih zajednica Topli Do, Zaskovci i Temska, za hitno rešavanje problema. Klizištem opasno sa putnike Klizištem opasno sa putnike; foto: M. S.

Saobraćajna signalizaicja na opasnim deonicama je bila adekvatno privremeno rešenje 2017. godine, ali nas zanima zašto sanacija ovog putnog pravca nije bila predviđena budžetom za 2018, 2019, a po svemu sudeći ni za 2020. godinu - objašnjavaju u zahtevu.

Meštane ovih sela zanima zašto rešavanje tog puta nije na listi prioriteta, a kako kažu, poslednjih godina adaptirani su brojni putevi, samo su oni iz nekog razloga preskočeni.

Želimo da znamo i na koji način se sačinjava lista prioriteta za sanaciju i adaptaciju, ko odobrava i raspoređuje sredstva i projekte - pitaju se Staroplaninci.

Od Gradske uprave traže pisani odgovor da li će i kada preduzeti neke mere u vezi sa njihovim problemom.


Gradska uprava: U toku je tender, udarne rupe ćemo krpiti ove godine

Plan je da do kraja ove godine do svakog pirotskog sela postoji asfalt, kaže zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović, i dodaje da je u toku projekat za sanaciju klizišta ka Toplom Dolu.

Raspisali smo tender oko sanacije tog klizišta, to je veliko klizište i bez pomoći države ne možemo to da učinimo. Planiramo do Zaskovca da asfaltiramo 2-3 km, a do Toplog Dola postoji asfalt, ali ćemo ga sanirati, sredićemo udarne rupe - kaže Panajotović.

Po njegovim rečima, ostalo je oko 25 km neasfaltiranih puteva do svih pirotskih sela, a ukupna kilometraža je preko 300.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: