Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 4. 8. 2015.

Statua "Sanjar o svetskom miru" postavljena na niški kej

statua Lik statue podseća na Šri Činmoja, filozofa koji ima puno sledbenika u svetu; foto: D. F.

U parkiću iza Tošićeve pumpe na Bulevaru Nemanjića u Nišu predstavnici “Svetske trke mira” postavili su statuu kojom, kako kažu, žele da inspirišu ljude da razmišljaju o miru.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Ra

    16:14 // 4. 8. 2015.

    Ljudi nemaju za leba ce razmisljaju o miru...

    • Инкогнито Ја

      18:12 // 4. 8. 2015.

      #Ra:Али зато имају за скупо наоружање, војне пензије које су бар 5 пута веће од пољопривредних, посебну и привилеговану здравствену заштиту, војне станове... А све то да би у случају искључиво њихове одлуке послали сиротињу на фронт и командовали им како да гину.
      Мира нема нити у једној држави која овлико улаже у војску док народ буквално умире од глади и без струје. Рат није за сиротињу.

    • @Инкогнито Ја

      08:04 // 5. 8. 2015.

      Ti vojni stanovi su placeni kao i svi ostali stanovi, nisu oni nikome poklonjeni. A to o 5 puta vecim penzijama nema ni govora...Moj otac kao vojni pilot jedva 50.000 prima, ostali ne primaju toliko sigurno. A i govoris kao da su sva ta vojna lica samo sedela kuci i uzivala i kao da je moj otac slao sirotinju na ratiste. Covek je ucio skole i zakleo se ovoj drzavi, zasto on ne zasluzuje penziju?

  • Dark Waiter

    17:13 // 8. 8. 2015.

    Bravo Nišlije braćo, veoma mi je drago zbog ovog čina. Nadam se da će nekada i u Jagodini koja je jako konzervativna sredina moći da bivstvuje spomenik jednom ovakvom biću i onome što on predstavlja

  • Milos Gajic

    23:20 // 5. 8. 2015.

    Pravi potez dzedaji! Jako lepe vesti stizu sa juga, iz dana u dan! Verujem da je ovo samo pocetak, i da ce statue mira, nici i nadalje u raznim oblicima! Posedujem knjigu od Sri Cinmoj-a, "Meditacija" i preporucujem je svima!

  • MilosbAntic

    07:57 // 5. 8. 2015.

    "Ratovi se ne dobijaju ratovima, vec mirovima". Drago mi jensto je Nis u drustvu gradova koji promovisu mir. Pored realnog zivota koji ti ne da mira raditi na miru u sebi je doprinos celom svetu.

    • Oscar Pitagor

      12:14 // 5. 8. 2015.

      Мајсторе-свака част.
      Проблем је што паралелно са Тобом имаш марљиво одабране, гајане и обучаване плаћенике чији је задатак да у кључном тренутку физички разоре све што је створено.
      И увек нађу изговор.
      Замисли човека коме деца гладују и беже из трошне куће. Он позајмљује новац и купује оружје, плаћа телохранитеље... као, угрожавају га комшије?! А они људи исто гладни и муче своје муке!јбг параноја

  • Milan

    23:26 // 4. 8. 2015.

    Statua baš lepo izgleda i još kada bi tu bilo malo cveća i neka klupa bilo bi to super

  • Jovan Krstic

    13:01 // 5. 8. 2015.

    Misija ovog čoveka je bila svetski mir. Kada bi više podržavali ovakve ljude definitivno bi bilo više mira, manje ratova. Nadajmo se da će ova statua da podseća ljude da je najvažnije da živimo u miru.

  • Maja Kostov

    22:59 // 5. 8. 2015.

    Mozda je starijim generacijama tesko da razmisljaju u miru pored svih problema ali nama maldima jelaske da se poveyemo i pozdravljam svakog ko je svoj yivot posvetio globalnom miru.

  • zorica

    16:26 // 5. 8. 2015.

    mir je dragocena stvar koju treba cuvati i negovati da raste,lako ga je unistiti a tesko sacuvati. za mir je potrebno samo malo saosecanja malo tolerancije malo ljubavi.kada jednom iskusis mir vecno ceznes za njim jer ona druga strana je samo bol gubitak i haos

  • misko

    16:37 // 4. 8. 2015.

    Samo me zanima kako se to igra basket u parku, kad je stoka odavno polomila sve koševe? verovatno dečko tu prolazi do nekog drugog parka gde ima koševa.

    • PN

      18:03 // 4. 8. 2015.

      U parku kod OS Sveti Sava ima oba obruca a iza spomenika 0/4 ali skoro sam video vozilo SC Cair i dve osobe kako gledaju koseve i uskoro ocekujem nove obruce... :D

  • Igor Razvigor

    07:59 // 10. 8. 2015.

    Mislio sam da je "svetski mir" izjava rezervisana za manekenke. Nisam znao da u Nišu ima toliko teniskih loptica...

  • gaga

    22:43 // 4. 8. 2015.

    ko je ovde lud . carevo novo odelo.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: