Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 30. 4. 2021.

| Društvo

Stefanović najavio rekonstrukciju puta Leskovac - Vučje do 2025, ako bude sreće

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
radovi na putu
Staru kocku zameniće novi asfalt;Ilustracija foto: arhiva JV

Da bi potpuna rekonstrukcija puta od Leskovca do Vučja trebalo bi da počne najkasnije do 2025. godine, ali ako bude sreće da taj put uđe u projekat za narednu godinu, rekao je predstavnik preduzeća Putevi Srbije Mirko Stefanović u Leskovcu. O tome koliko bi koštala rekonstrukcija nije govorio jer kaže da ne može, s obzirom na to da još nema projekta.

Pre nekoliko dana su počeli radovi na izgradnji obilaznice oko Leskovca na Bulevaru Nikole Pašića, a juče je iz Puteva Srbije stigla najava da bi još jedan važan projekat za Leskovac i okolinu mogao biti urađen u narednim godinama.

Reč je o putu Leskovac - Vučje, čiju sanaciju građani očekuju već dugo s obzirom na to da je na pojedinim deonicama puta i dalje kocka, a ne asfalt.

Naši projekti se usvaju godišnje, za ovu godinu nismo uspeli da uvrstimo put od Leskovca ka Vučju, koji je izuzetno važan. Ako budemo imali i malo sreće nadamo se da će taj put ući u program realizacije do 2025. godine. Ono što ćemo morati da uradimo jeste jedna deonica puta na samom izlazu iz Leskovca, koja je najgora - najavio je Stefanović.

On je dodao da se na ovom putu gradi jedan značajan most, ali da će Putevi Srbije s obzirom na finasijska sredstva kojim raspolažu uspeti da rekonstruišu put, bez obzira na to što se on vodi kao neizgrađen. Ipak o tome koliko bi koštala sanacija kompletne deonice Stefanović nije govorio.

Za te finansijske procene je rano, treba prvo uraditi projekat. Ja bih možda mogao da kažem neke moje procene. Novac nije problem, Putevi Srbije imaju finansijsku mogućnost ne samo da izgrade put ka Vučju, nego mnogo više od toga - rekao je Stefanović.

Podsetimo, prošle godine završena je rekonstrukcija puta Leskovac - Vlasotince, gde je takođe na određenim deonicama bila stara kocka, pa se i meštani vučjanskog kraja nadaju da će konačno moći da voze novim putem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Божа и бата

    14:12 // 2. 5. 2021.

    У Вучје ко се бави политиком да допринесе за Вучје гледа само да запосли децу и то рачунају за успех и бићев тако упамћени.

  • Божа и Бата ботови

    14:09 // 2. 5. 2021.

    У Вучје сви који могу да нешто допринесу за добробит сви грађана а баве се политиком бићев упамћени да нису ништа урадили за мештане већ запослили неспособни децу на измишљена радна места

  • Mile

    21:02 // 30. 4. 2021.

    Vučjanci će biti srećni.Taj put je jedan od retkih koji još uvek nije rekonstruisan.Moja podrška za ovaj projekat.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: