Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:26, 19. 5. 2014.

| Društvo

Šteta od poplave u Prokuplju - 60 miliona dinara

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti

"15 minuta" - Darko Laketić

Dok je šteta jedne od najvećih prirodnih katastrofa koja je zadesila Srbiju još nepoznanica, utvrđeno je da je prvi poplavni talas u aprilu samo u Prokuplju napravio štetu od 60 miliona dinara.

Ovo je gostujući u emisiji "15 minuta" rekao poslanik iz ove opštine u Narodnoj skupštini Darko Laketić, predstavnik Srpske napredne stranke.

On dodaje da posledice poplave u Prokuplju još nisu sanirane.

- Pomoglo se stanovništvu da se objekti prvo isprazne, potom se pomaže da se uradi njihova dezinfekcija. Naravno da je to proces koji traje, nakon toga je bio kišan period, nije bilo pogodno vreme za isušivanje - kaže Laketić.

Prema njegovim rečima, neki od 120 evakuisanih su opet u svojim domovima, dok su ostali smešteni kod rođaka.

- Bili su zbrinuti u sportskoj hali i romskom centru. najviše njih vraćeno je kućama. Posledice su ostale, suma od 60 miliona nije mala, ali gledajući sve što je zadesilo našu zemlju unazad nedelju dana, mogu reći da je ona mnogo manja nego u drugim gradovima - ističe Laketić.


"Katastrofalna privatizacija u Prokuplju"

S obzirom na to da je jedini poslanik iz Prokuplja u Skupštini, kaže da nosi veliku odgovornost prema sugrađanima. Cilj mu je da, pre svega, ukaže na "katastrofalnu privatizaciju".

- Prokuplje je bilo industrijski centar regiona, u njemu je radilo preko 15.000 ljudi, bilo je "Mančester". Privatizacijom, većina preduzeća su nestala sa lica zemlje. Nešto je otišlo u stečaj, nešto nestalo. Ono što je privatizovano, u preko 95 odsto slučajeva, ne funkcioniše kako treba ili je otišlo u stečaj po drugi put - kaže naš sagovornik.

Kaže da je njegov zadatak da sve to predstavi Narodnoj skupštini, poslanicima, celokupnoj javnosti i odgovornima koji treba da otkriju šta se desilo, sa ciljem "da se odgovorni privedu pravdi i da se sva ta preduzeća, koliko je moguće, dignu iz pepela".

Opširnije o tome šta on misli o organizovanosti reagovanja u poplavama, kako Prokupčani pomažu ugroženima, o mogućim posledicama poplava, zadacima Ministarstva zdravlja u ovoj situaciji, finansijskom problemu Opštine Prokuplje i "turbulencijama" u SNS na lokalu, možete čuti u emisiji "15 minuta". 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • promene

    19:28 // 20. 5. 2014.

    o cemu on prica?Ista politika kao onih pre njega,zamlacivanje naroda i bezanje od problema.Dosta je bilo!

    • Veteran

      16:42 // 21. 5. 2014.

      Gde su mu Kinezi? Gde su mu predizborne VIZIJE i ideje? Prokupcani nisu ni zasluzili bolje!Bese lekar, pom. ministra pa poslanik: svejedno mu je sta je samo da diriguje nasim gradom. KATASTROFA!

  • dejan

    09:12 // 20. 5. 2014.

    Laketicu,gde je ona industriska zona u predizbornoj kampanji?Isti ste svi do jednog,bices ti Vlada Jovanovic 2.

  • Vlada

    08:57 // 20. 5. 2014.

    Zasto ga niste pitali na koji nacin misli da resi visak od 300 zaposlenih u opstini? I zasto se se ne bavite tom temom? Bez toga je cela ova prica o Prokuplju besmislena.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: