Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 20. 4. 2016.

| Društvo

Stevan Živković novi šef Kancelarije za mlade

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
steva.jpg
Nakon uspešne sportske karijere novi izazovi pred Živkovićem; foto: S. Ž.

Bivši kik-bokser, prvak Evrope i bivši predsednik omladine niškog SNS-a Stevan Živković imenovan je za novog šefa Kancelarije za mlade u Nišu. Kako je rekao, boriće se protiv nezainteresovanosti, nemotivisanosti i nezaposlenosti koje vidi kao glavne probleme mladih Nišlija. 

Živković, sportista godine u Nišu 2012. godine, koji je pre mesec dana okončao sportsku karijeru zbog raka bubrega, postavljen je na čelo organizacije protekle nedelje.

Ovaj 28-godišnji Nišlija kaže da ima iskustva sa radom u organizacijama ovakvog tipa i da će mu ono pomoći pri obavljanju nove funkcije.

Bio sam u ulozi ambasadora sporta u organizaciji Mladi ambasadori, a član sam i Saveta za mlade Skupštine Grada Niša. U saradnji sa Omladinskim edukativnim centrom sporovodio sam akciju “Borba u ringu, ne u školi” i iz svih tih aktivnosti sam stekao iskustvo koje mogu da prenesem na nove izazove - istakao je on.

On je kao glavne probleme mladih naveo nezaposlenost, nezainteresovanost i nemotivisanost, a upravo će se iz Kancelarije za mlade truditi da ta goruća pitanja reše.

Pružićemo mogućnost mladima da kroz neformalno obrazovanje, brojne edukacije i radionice steknu bolje kompetencije za bolje pozicije na tržištu rada, a samim tim se i podiže svest mladih o društvenoj odgovornosti - rekao je Živković.

Živković je na mestu šefa zamenio Miju Petrovića koji je prošle nedelje dao ostavku na to mesto "iz ličnih razloga".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nn

    22:35 // 21. 4. 2016.

    Da je stvarno pametan bio bi u DJB npr, ne u SNS

  • hm

    11:55 // 21. 4. 2016.

    Ja imam dosta predrasuda. Npr. jedna od njih je da sportovi koji se baziraju na udarcima u glavu nisu bas spojivi sa intelektualnim radnjama. Ili da citiram jednog ragbistu: ragbi je 80% snaga i 30% mozak.

    • milemen

      15:44 // 21. 4. 2016.

      Sta bi ti Vitalij Klicko rekao na ovo? Apsurdna je glupost koju si napisao.

  • Nemanja

    10:05 // 21. 4. 2016.

    Predsednik omladine sns, dzunicev naprednjak, pitam da li bi bio sve ovo da nije u stranci na vlast, zasto ne ide u neku drugu da vidimo?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: