Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:39, 22. 9. 2020.

| Društvo

Stigla jesen, još ostaju letnje temperature

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
jesen-ilustracija-foto-akostic
foto: A. Kostić

Kalendarski jesen dolazi u 15:30 sati, ali posle svežeg jutra prvog jesenjeg dana temperatura će biti letnja - oko 30 stepeni, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U najhladnijem delu dana u Nišu temperatura će biti oko 13°C, a iz RZMH-a najavljuju slab jugoistočni vetar i pretežno sunčano vreme.

Posle duge suše kojom ćemo ispratiti leto, meteorolozi za naredne dane najavljuju mestimičnu kišu koja se može očekivati i na jugu Srbije.

Od srede do petka promenljivo oblačno i toplo, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom u centralnim, zapadnim i južnim krajevima - dodaju iz RHMZ-a.

jesen2-ilustracija-foto-akostic foto: A. KostićDo petka će, prognoziraju iz RHMZ-a, u Srbiji najviša temperatura biti od 27 do 30 stepeni, a zahlađenje dolazi od subote, kada će biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Miholjsko leto u oktobru i novembar topliji nego inače najavljuju blagu jesen u kojoj će temperature biti iznad višegodišnjih proseka sve do početka zime, dugoročno prognoziraju meteorolozi.

Maksimalna temperatura u oktobru biće iznad ili u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.5ºC u odnosu na višegodišnji prosek, a novembar će biti sa temperaturama 1.3ºC višim od proseka - sezonska je prognoza RHMZ-a za oktobar i novembar.

Padavina će tokom oktobra i novembra biti u proseku manje za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek, kažu iz RHMZ-a, a najavljuje se i suvlji i blag decembar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    11:43 // 22. 9. 2020.

    Ne valja ovolika suša

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: