Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:34, 12. 10. 2021.

| Društvo

Stipendija za 16 talentovanih devojčica iz Srbije, 6 njih su sa juga zemlje

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
Učenice
Rezultati konkursa objavljeni na Dan devojčica; Ilustracija; Foto: EU info centar

Talentovane devojčice koje su ostvarile zapažene uspehe u različitim oblastima, dobiće jednokratnu stipendiju od 25.000 dinara zahvaljujući donatorskoj akciji Alternativnog centra za devojke "Podrži Super devojčice". Iako je planirano da se podrži pet devojčica, sakupljen je novac za njih 16, među kojima je 6 devojčica sa juga - iz Niša, Pirota, Babušnice i Gadžinog Hana.

Kako navode, u prethodnih mesec i po dana Alternativni centar za devojke je realizovao "crowdfunding" kampanju Podrži Super devojčice, cilj je bio da sakupi 125.000 dinara kako bi obezbedili jednokratne stipendije za pet najboljih.

Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da smo uz podršku građana i građanki uspele da putem donacija prikupimo znatno veća novčana sredstva od predviđenih, čak 421.806 dinara. Ovo nam je omogućilo da podelimo 16 stipendija i na taj način podržimo više devojčica. Zahvaljujemo se još jednom svim divnim ljudima koji su donirali novac i doprineli da obradujemo ovoliki broj devojčica - navode u saopštenju.

Među 16 dobitnica našle su i Dunja Mitić iz Niša koja se bavi baletom, Katarina Stanković iz Babušnice koja trenira stoni tenis, Neda Milenković iz Gadžinog Hana koja se bavi fudbalom, gimnastičarka Mia Knežević iz Niša, Nišlijka Ana Mitić čiji je talenat matematika i Milica i Dragana Todorović, iz Pirota koje su mlade fudbalerke.

Rezultate konkursa objavili su na Međunarodni dan devojčica, koji se širom sveta obeležava od 2012. godine kako bi se ukazalo na probleme i nejednakosti sa kojima se devojčice suočavaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • napredno

    11:35 // 12. 10. 2021.

    Jadni smo kad su nam nade u sportu a ne u nauci i privredi.

    • Dragana

      14:25 // 12. 10. 2021.

      Nemaš pojma o čemu pričaš, zato sedi 1!Budućnost su deca! Razumeš? Teško...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: