Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:04, 14. 12. 2017.

| Društvo

Stipendije za mlade i u novom ciklusu programa "Pokreni se za nauku"

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Mladi istraživači
Mladi istraživači dobiće stipendije u novom ciklusu programa "Pokreni se za nauku"; foto: Pixabay

Obezbeđeno je 8 stipendija od po 600.000 dinara za mlade stručnjake koji bi da se bave istraživanjem u oblasti medicinskih nauka, farmacije, bilogije, hemije, kao i za multidisciplinarna istraživanja, a konkurs "Pokreni se za nauku" je otvoren do 1. aprila 2018.

U fokusu novog ciklusa “Pokreni se za nauku”, u kome se dodeljuju grantovi mladim naučnicima, kažu organizatori, ove godine je povezivanje nauke i privrede.

Biće dodeljeno 8 stipendija, dodaju, a namenjene su mladim talentima, kako bi svoje projekte realizovali u Srbiji i podstakli komercijalnu primenu inovacija, na osnovu naučnih istraživanja.

Srbija ima veliki potencijal u oblasti inovacija, a njihova komercijalna primena zasnovana na povezivanju nauke i privrede jedan je od osnovnih preduslova za ubrzani razvoj, po uzoru na zemlje kao što su Švajcarska, Finska, Izrael ili Nemačka. Ovim programom želimo da doprinesemo stvaranju uslova u kojima mladi perspektivni naučnici mogu da se profesionalno razvijaju u Srbiji - navodi Tamara Stanković, iz kompanije “Filip Moris”.

“Pokreni se za nauku” već treću godinu realizuju kompanija “Filip Moris" i Centar za razvoj liderstva, a kažu da im je cilj da doprinesu razvoju nauke i omoguće mladim stručnjacima da budu lideri u Srbiji.

Kažu da će ove godine biti podržani i projekti koji su zasnovani na rezultatima istraživanja koji imaju cilj da se naučna zajednica poveže sa privredom.

Do sada je u okviru programa „Pokreni se za budućnost” i „Pokreni se za posao” dodeljeno 385 stipendija, 700 startup grantova i realizovano 99 projekata koji su doprineli razvoju lokalnih zajednica, ujedno negujući preduzetničku kulturu i promovišući vrednosti poput odgovornosti, solidarnosti i društvenog angažmana - dodaju u kompaniji.

Dodatne informacije o programu i prijavni formular dostupni su ovde, a zainteresovani mogu da učestvuju u konkursu do 1. aprila 2018. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: