Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 7. 10. 2014.

| Društvo

Stipendije za školovanje u Britaniji za srednjoškolce

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Lazar-Stosic.jpg
Niški gimnazijalaca Lazar Stošić, zahvaljujući ovoj stipendijji, školuje se na elitnoj škotskoj "Dollar" akademiji

Kako đaci prvog ili drugog razreda srednje škole mogu da ostvare pravo na delimičnu ili potpunu stipendiju za jednogodišnje školovanje u Britaniji, u niškim školama biće predstavljeno 10. oktobra.

O konkursu za dodelu stipendija koje dodeljuje "Headmasters & Headmistresses Conference" (HMC) đacima i njihovim roditeljima govoriće Ričard Vilford i Aleksandra Marković.

U petak u podne o tome će slušati đaci i njihovi roditelji u Pravno-poslovnoj školi, a u 13:15 posetioci svečane sale gimnazija "Stevan Sremac" i "Bora Stanković". 

Stipendije daju mogućnost đacima da drugi ili treći razred završe u jednoj od 60 vrhunskih britanskih privatnih škola i uče u uslovima na kakve u Srbiji nisu navikli.

Reč je o školama sa potpuno opremljenim laboratorijama za praktičan rad iz prirodnih nauka, sportskim salama, teniskim terenim, bazenima i sa mnogo vannastavnih aktivnosti kao što su gluma, muzika, jahanje, razgovori, debate i takmičenja među samim školama.

Kao učenike trećeg razreda uvažavaju vas kao odrasle osobe, dovoljno samostalne i odgovorne. Od vas se očekuje da slobodno izrazite svoja mišljenja, a da u isto vreme imate obzira prema onima koji misle drugačije - poručuju đacima iz T&T obrazovnog centra koji učestvuje u dodeli ovih školarina u centralnoj i istočnoj Evropi.

Pravo da konkurišu imaju đaci sa dobrim ocenama, dobrim znanjem engleskog jezika, zainteresovani za različite oblasti, a koji će u septembru imati između 15 i 16 i po godina.

Planirano je da prezentacije konkursa za ove stipendije budu održane u još niških škola.


Niš već ima svog stipendistu

Đak Gimnazije "Svetozar Marković" sada se nalazi u jednoj od 10 najprestižnijih britanskih škola, na škotskoj "Dollar akademiji" blizu Edinburga koja se prostire na imanju od 70 hektara.

Prvi je Nišlija koji je prošle godine preko ovog programa dobio punu stipendiju u vrednosti od oko 30.000 funti. Već je dobio prve ocene i postao uspešan član debatnog kluba.

Kući će doći u decembru, za vreme zimskog raspusta. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • peckovsky

    12:36 // 8. 10. 2014.

    Ni jedan komentar na ovu vest!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: