Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:37, 16. 6. 2020.

| Društvo

Stipendiju "Dositeja" dobilo 214 studenata Univerziteta u Nišu

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
stipendija
Ugovori danas uručeni akademcima; foto: Ministarstvo omladine i sporta

Dobitnicima stipendije "Dositeja" Fonda za mlade talente sa niškog Univerziteta danas su u Rektoratu uručeni ugovori, prema kojima će 10 meseci primati 30.000 dinara. Na konkursu za školsku 2019/20. godinu, dobila su 214 niška akademaca.

Studentima sa prosečnom ocenom 10, ugovore su uručili ministar Ministarstva omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i rektor Univerzitea u Nišu prof. dr Dragan Antić.

Ovi mladi ljudi koji su danas potpisali ugovore dokaz su da se trud i rad isplate. Stipendije će im biti podstrek da rade još bolje i više, a mi smo tu da ih podržimo i da im pomognemo. Fond za mlade talente ima za cilj stvaranje boljih uslova za profesionalni razvoj mladih i njihovo usavršavanje. Na godišnjem nivou Fond podrži preko 3.400 najboljih srednjoškolaca i studenata – rekao je ministar omladine i sporta.

Od 2014. godine Fond za mlade talente dodelio je 1.389 stipendija studentima završne godine osnovnih i master akademskih studija na Univerzitetu u Nišu.

Stipendija Fonda za mlade talente i ove godine iznosi 30.000 dinara mesečno i isplaćuje se za period od deset nastavnih meseci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    08:39 // 25. 6. 2020.

    Stipendije zasluzene u potpunosti, deca su vredna. Studiranje po Bolonji pruza svima sansu, mora se redovno uciti, i naravno oni koji su uporni to im daje jos snage, sto bi rekao nas narod vetar im duva u ledja. Samo napred!i

    • Istina!

      13:30 // 29. 9. 2020.

      Ma nemoj zaslužili pa i druga deca uče ali dobijaju ocene NIŽE DA NE BI BILI KONKURENCIJA PROFESORSKOJ DECI I DECI LOKALNIH MOĆNIKA poznato je nama da su fakulteti porodične firme posebno tehnički pogledajte asistenti sve imaju tetke i stričeve pa tu su teče pa mame pa tate, napunili su kancelarije dolaze na posao kad im se prohte kao privatna firma!

  • Mara

    05:37 // 17. 6. 2020.

    sad su svi stipendisti Online:))))

  • Zlobnik

    21:26 // 16. 6. 2020.

    Sve profesorska deca !

    Haaaaa....

    • Стриц

      08:11 // 17. 6. 2020.

      Не нису!

    • IvanaM

      15:24 // 17. 6. 2020.

      Opravdavate samo ime koje stoji pre komentara. Da ste se Vi zalagali (ukoliko ste uopšte studirali), imali dobar prosek i konkurisali za ovu stipendiju, videli biste da ništa nije namešteno i da stvarno samo najbolji dobijaju. Njima svaka čast, a Vi se sramite.

    • Nišlija

      13:27 // 29. 9. 2020.

      U pravu si dati onome ko ima onaj ko nema ko ga šiša BIĆE KO SE KAKO SNADJE!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: