Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:32, 26. 10. 2022.

| Društvo

Stoje po ulicama u fluorescentnim prslucima i zapisuju, svi se pitaju šta, zbunili Nišlije

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
baždarenje semafora
Građani od jutros pitaju o čemu je reč; foto: JV / Nikola Đukić

Šta rade mladi ljudi u fluorescentnim prslucima na brojnim lokacijama u Nišu - pitaju građani od jutros. Reč je o đacima Saobraćajne škole, a kako Južne vesti nezvanično saznaju, oni broje vozila i proveravaju da li se prave gužve, kako bi se izbaždarili semafori.

“Drže neke fascikle i zapisuju nešto” - kažu građani i pitaju šta se tačno proverava na Bulevaru Zorana Đinđića, u Knjaževačkoj, na Bulevaru Svetog Pantelejmona, u Generala Milojka Lešjanina, na Paliluli, Ledenoj Steni, Bulevaru Nemanjića i drugim lokacijama.

Kako nezvanično saznajemo, reč je o redovnom baždarenju semafora. Oko 40 učenika niške Srednje stručne škole raspoređeno je po gradu. Oni broje vozila koja čekaju na semaforima i tako proveravaju da li se stvaraju gužve.

Na osnovu toga, zaključiće se koliko dugo treba na semaforima da traje crveno, a koliko dugo zeleno svetlo i podesiće se tajmeri na onim semaforima koja ih imaju, poput onog na Trgu kralja Milana.

Inače, Nišlije su se u utorak na društvenim mrežama žalile na loše "naštelovane" semafore u gradu.

Nema šanse da prođeš dva semafora, a da te oba ne zaustave, a ima i pripremni semafor za glavni semafor. Gužve po gradu nikad veće - kaže građanin

Građani na društvenim mrežama često objavljuju snimke dugačkih kolona vozila koja čekaju na semaforu, pa je juče objavljen video na kome se vidi da je kolona na semaforu kod Medicinske škole dugačka do Elektrodistribucije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • i N

    09:01 // 31. 10. 2022.

    Nije tačno da broje vozila na semaforima. Ako broje vozila na raskrsnicama šta broje između dva kružna toka na Ledenoj steni kod Veterinarskog instituta? Tu je najbliži semafor kod železničke stanice.

  • Vita ljubić

    20:22 // 27. 10. 2022.

    Kratko rečeno u Nišu je saobraćajni haos.Kružni tokovi su dobra stvar što se ubrzanja saobraćaja tiče.Veliki problem su ne poznavanje saob.propisa i bahatost onih koji su vinovnici mnogih prekršaja pa i udesa sa tragičnim ishodom.Nažalost posle takvih događaja uspevaju da se izvuku ne kažnjeni.Oni koji pomognu takvima da prođu bez sankcija su problem,a ne semafor,kružni tok i tome slično.

  • Јужније тужније

    15:23 // 27. 10. 2022.

    Па кад сте пустили да вас ограде као у тор, уместо да се растерети центар града ова напредна власт га је додатно оптеретила постављањем наплатних рампи на сваком излазу са аутопута, тако да већина која није из Ниша уместо да иде аутопутем одлучује се да крене кроз град.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: