Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:47, 14. 2. 2013.

| Društvo

Stomatolog koji pravi sveće

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg

Jelica Nikolić živi u Nišu, ima 25 godina i diplomirani je stomatolog. Trenutno stažira, a u slobodno vreme izražava svoju kreativnost izlivajući mirišljave sveće neobičnih oblika.

g Ona je iz Kraljeva i ostalo joj je još 3 meseca stažiranja u niškoj Vojnoj bolnici, a kako kaže, nakon završenih studije konačno ima dovoljno vremena da se posveti umetnosti koja ju je oduvek privlačila.

- Volim umetnost i bliska mi je jer se i moji roditelji bave sličniim poslovima, a oduvek sam znala da u sebi imam kreativnu notu - kaže Jelica.

Dodaje da je dugo tražila način da realizuje svoje ideje, a najčešće koristi “žive”, vesele boje.

- Želela sam da najbolje iskoristim slobodno vreme, a mislim da sa svećama u tome uspevam. Opušta me i sve što radim čisto je zadovoljstvo - objašnjava Jelica.

v Kompletan postupak, od topljenja parafinskih granula, pa sve do preciznog ukrašavanja proizvoda koji svojim neobičnim izgledom i mirsom oplemenjuje prostor, ručni je rad, pa je zato, kaže Jelica, svaki proizvod unikatan.

- Jedan deo posvetila sam prirodnim motivima, pa tako imam svećice sa štapićima cimeta ili izlivene u kokosovom orahu i bamusu. Drugu grupu čine eleganitnije sa perlicama, šljokicama i satenskim trakama, a ima i onih rađenih dekupaž tehnikom ili sa strip motivima - kaže Jelica.

v Vreme koje utroši od topljenja granula do gotovog proizvoda varira u zavisnosti od same ideje i tehnike kojom se izrađuju, a jedne od najkomplikovanijih za izradu su, kako kaže, “porozne” sveće.

- Meni su one najinteresantnije jer su skroz šupljikave i rade se posebnom tehnikom sa ledom. Nakon izlivanja on se topi, a sveće ostaju šupljikave - objašnjava ova kreativna devojka.

d Veći deo svojih radova podelila je prijateljima ili prodala po simboličnim cenama jer, kako kaže, njeni radovi nisu izvor prihoda, već samo načina da izrazi svoju kreaivnost i opusti se kad ima višak vremena.

Jelica kaže da je tokom sedam godina koliko živi u Nišu, od kako se doselila iz Kraljeva zbog studija, zavolela grad i da bi želela da nakon završenog staže ostane ovde i nađe posao u struci.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Masinka :)

    07:19 // 25. 2. 2013.

    Cestitam,pored sve muke za ucenjem ogromnih knjiga ona nadje vrveme i za ovo..Bar znamo da i dalje postoje normalni ljudi u ovom Kraljevu..:)

  • kolega

    20:56 // 19. 2. 2013.

    Bravo Jelicee!

  • Mirisljavi kutak

    16:25 // 14. 2. 2013.

    jos svecica mozete pogledati na ovom proflu http://www.facebook.com/mirisljavi.kutak.9?fref=ts

    • Svevladovic

      01:42 // 15. 2. 2013.

      Vau, ja nista lepse u zivotu nisam video!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: