Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 28. 12. 2015.

| Društvo

Stomatolozi Doma zdravlja od Nove godine dežuraju u Hitnoj

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
stomatolozi
Jakih zubobolja Nišlije će i dalje moći da se oslobode i noću; foto: arhiva JV

Iako radnici stomatološke službe Hitne pomoći od 1. januara idu na biro, Nišlije neće noću i za vikend ostati uskraćeni za popravku zuba. Od naredne godine u Hitnoj će dežurati stomatolozi niškog Doma zdravlja.

Stomatolozi i stomatološke sestre Doma zdravlja biće u prostorijama Hitne pomoći radnim danima i subotom od 20 do 7 sati ujutru, dok će nedeljom i praznikom građani moći da potraže njihovu pomoć tokom celog dana.

Građanima će biti pružane stomatološke usluge 24 sata dnevno svih dana u godini. U toku dana u Domu zdravlja, a noću i vikendom u Hitnoj. Naši stomatolozi će se rotirati, a već su napravljeni rasporedi rada za januar i februar - kaže direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

stomatolozi Ugovor o saradnji potpisan pre nekoliko dana; foto: domzdravljanis.co.rsOn napominje da će radnici Doma zdravlja preuzeti i terenske posete Nišlijama koje se otežano kreću.

Jerkan i direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Slavoljub Živadinović pre nekoliko dana su potpisali Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji reguliše ovo pitanje.

Podsetimo, 12 zaposlenih u stomatološkoj službi Hitne - 7 stomatologa i 5 sestara, postaju tehnološki višak i ostaju bez posla od 1. januara bez posla.

Stomatolozi u Hitnoj nisu skoro 2 godine “sagledani” kadrovskim planom Ministarstva zdravlja i Republički fond za zdravstveno osiguranje ne finansira njihove plate u punom iznosu. 

Novac za plate stomatologa opredeljivao je Grad Niš, kako se ova služba ne bi ugasila, ali ovog puta Grad se opredelio za drugo rešenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: