Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:39, 5. 2. 2020.

Stomatolozi u problemu od kada je Dom zdravlja izgubio dozvolu za prikupljanje medicinskog otpada

medicinski otpad Stomatolozi čuvaju otpad, jer im je skupo da sklope ugovore sa privatnicima; foto: JV

Otpad koji je opasan i mora na poseban način da se prikuplja, transportuje i tretira, mnogi privatni stomatolozi u Nišu mesecima čuvaju, jer više ne mogu da ga predaju Domu zdravlja kao što su to radili godinama. I dok u Domu zdravlja kažu da su izgubili dozvolu da rade sa tuđim otpadom zbog promene zakona, iz Ministarstva zaštite životne sredine pojašnjavaju da je to zato što nisu ispunili uslove za obnovu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • medicinar

    11:18 // 5. 2. 2020.

    Ministarstvo je ili loše interpretirano ili je dalo dezinformaciju. Sadašnji propisi kažu da za sakupljanje i transport otpada za ''treća lica'' (na primer, pojedinačne ordinacije) morate biti registrovani ''за обављање делатности сакупљања, односно лицу које има својство превозника...''. Ni jedna zdravstvena ustanova nije i ne može biti tako registrovana. Sitnica. Nije stvar aljkavosti ili nemara

  • Glas sa radija

    13:56 // 5. 2. 2020.

    Nakon smrti bake, pa onda i tate, plus ono što nama ostane, podrum mi je prepun lekova sa isteklim rokom trajanja. Niko ih ne prima, ni privatne ni državne apoteke, a ja ne mogu da ih jednostavno bacim u običnu kantu, neću to da uradim. Kako, kada i gde da mi, obični građani, bacimo medicinski otpad?

  • Mila

    09:49 // 5. 2. 2020.

    Pa providno je jako... Mogu da garantujem da su privatne firme u toj oblasti, sabotirale dobijanje dozvole drzavnih ustanova. Cist profit je u pitanju.... Razocarenje iz dana u dan sve vece u lekare i zdravstvo. Nebrojeni broj primera ukazuje na njihovu bahatost i nezasitost... Kakva etika, kakav Hipokrat...

  • Mara

    13:09 // 5. 2. 2020.

    Zato će da bacaju gde stignu

  • Pravac deponija

    14:24 // 5. 2. 2020.

    Sve mi se cini da je medicinski otpad na deponiji na Bubnju. Kao i drugi opasan otpad. Uskoro ce deponija potpuno unistiti okruzenje i citav grad. A neki govore o zastiti zivotne sredine... ne znaju sta to znaci. I ne zanima ih.

  • Nemanja

    09:58 // 18. 2. 2020.

    Koliko vidim zakon se nije poštovao i dok je dom zdravlja radio, kaže stomatolog " sami nose otpad, sada moraju da predaju mesečno..." pa gospodo draga molim Vas uložite samo jedno plombiranje mesečno i Vaš otpad će da se sakupi po zakonu, a to što ste radili sa domom zdravlja, treba inspekcija da ispita do detalja!!!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: