Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 30. 11. 2022.

“Stop nasilju u školama” - u četvrtak protest prosvetara i u gradovima na jugu

skolske klupe Zahtevaju da najkasnije do polovine decembra počne pregovor o statusu službenog lica za prosvetne radnike; Ilustracija, foto: JV

Za četvrtak, 1. decembar, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je obustavu nastave i protestna okupljanja u 47 mesta u Srbiji, a razlog je sve učestalije nasilje u školama. Sa zahtevom da najkasnije do polovine decembra počne pregovor o statusu službenog lica za prosvetne radnike, protesti su najavljeni i u Nišu, Vranju, Dimitrovgradu, Pirotu, Prokuplju i Aleksincu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Jonca

    13:38 // 30. 11. 2022.

    Nasilje u skolama potice iskljucivo od rijaliti programa, deca nisu kriva, jer nema ko da ih vaspitava, roditelji a narocito bake i deke su preokupirane gledanjem nasilja na televiziji, pa deca uce i vide od njih. Zato vam preporucijem pravac Beograd, ispred pink i hepi televizije, a posle kod vodje jer je on sve to blagosiljao, to su njegovi ljudi.Jos gore je da deci bude uzor nas premijer

    • slavko

      14:32 // 30. 11. 2022.

      Kazem ja da je SNS najvece zlo za Srbiju!

    • B. R.

      17:53 // 30. 11. 2022.

      Niste u pravu u vezi rijaliti programa. Ko ima dodira sa decom dobro zna da današnja deca ne gledaju televiziju. Ona, istina, gledaju takve ljude, ali na Jutjubu, Instagramu i Tiktoku. I slušaju muziku u kojoj su novac, seks i droga vrhunske vrednosti. Sve ostalo stoji. U pričama o nasilju retko se setimo da čovek koji ulazi u svačiji dom i njegovi poslušnici naprosto isijavaju nasilje.

  • penzionerka

    15:04 // 30. 11. 2022.

    Podrzavam, ali sta je sa vrsnjackim nasiljem u skolama?

    • Nadtavnica engleskog

      21:29 // 30. 11. 2022.

      Pistovana, ovo je protest protiv svakog vida nasilja. I vrsnjackog, i nasilja nad nastavnicima, i nasilja nad decom. Protiv psihickog, verbalnog, fizickog ma protiv svakog vida nasilja. Pridruzite nam se. Pokazite da vam je zaista stalo da se problem nasilja pocne resavati, jer ako do sad neko vas nije bio maltretiran velike su sanse da ce u buducnosti biti.

  • Setite se

    15:43 // 30. 11. 2022.

    Prosvetari , setite se da je zbog vrsnjackog nasilja u skoli, detetu odstranjena slezina.Ne mislite kao uvek samo na sebe.Podrzavam vas strajk.

  • ***

    18:20 // 30. 11. 2022.

    Zanimljivo da nema vise komentara?

  • Why?

    20:01 // 30. 11. 2022.

    A da ucenici strajkuju sto ih nastavnici maltretiraju?

    • Niko kao ja

      21:34 // 30. 11. 2022.

      Pa strajkujte dragi ucenici! Pobunite se protiv nastavnickog maltretiranja, protiv domacih zadataka,ispitivanja.Pobunite se protiv ucenja.Pobunite se protiv obaveznog skolovanja. Jer realno sta ce vam skola, najbolji motaci kablova i sns sendvic botovi nemaju apsolutno nikakvih znanja ni kvaliteta.

  • ЦСКА

    14:36 // 1. 12. 2022.

    Проблем је толико нарастао, толико се укоренио, толико је комплексан, да нам ни сви Свеци не могу помоћи.Сада причамо само о насиљу у школи. А школа је само огледало друштва. У њу улазе, у огромним школским торбама, све добро и све лоше из друштва. Нажалост, много је више лошег. Треба нам темељан ресет целог друштва. Све канцерогено ткиво се мора одстранити. Радикално! Болеће. Мора због будућности

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: