Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:07, 5. 8. 2013.

| Društvo

Štrajk glađu radnika AMSS-a u Preševu

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Untitled-2.jpg
Časlav Anđelković

U jedinici Auto-moto saveza kod Preševa Časlav Anđelković 4 dana štrajkuje glađu tražeći da se poništi rešenje kojim je proglašen tehnološkim viškom.

Anđelković štrajkuje u jednoj prostoriji preševske jedinice i ne odlazi kući.

- Nakon 35  godina u ovoj firmi torture i mobinga koje doživljavam poslednjih par godina, uručuje mi se ovo rešenje i određuje otpremnina od 290 000 dinara, dakle oko 60 evra po godini staža – kaže vidno iscrpljen Anđelković, nekadašnji rukovodilac ove poslovnice, zatim koordinator za jug Srbije.

On je 2010. godine dobio otkaz dok je bio na bolničkom lečenju zbog čeka je tužio firmu, odlukom Apelacionog suda vraća se na posao, ali iznenadnom sistematizacijom postaje administrativni radnik.

- Oni mi nisu davali nikakav posao, trpeo sam pritiske sa svih strana, pokretali su krivične prijave protiv mene za zloupotrebu službenog položaja, ali u tri od četiri postupka koja se vode protiv mene dokazano je da nisam kriv, tako će biti i u četvrtom jer nisam ja taj koji krši zakon i bavi se brojnim nezakonitim radnjama, o čemu sam uredno obavestio tužilaštvo – priča Anđelković.

On kaže da mu kolege pružaju tihu podršku, ali otvorenih reakcija nema. O štrajku je obavestio nadležne i pisao apele, ali oni su ostali nemi.

- Zbog smanjenog obima posla, broj administrativnih radnika u AMSS d.o.o. PJ Preševo smanjen je sa šest na pet, a u ovoj poslovnoj jedinici, bivšem radniku Časlavu Anđelkoviću isplaćena je odgovarajuća nadoknada u skladu sa zakonom - stoji u odgovoru koji je prosleđen novinarima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • www.amssinfo2.net

    16:31 // 1. 12. 2014.

    Informacije o zloupotrebama i informacijama u vezi sa poslovanjem AMSS: www.amssinfo2.net

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: