Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 4. 11. 2010.

| Društvo

Štrajk glađu radnika "Polimermera"

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Ukoliko štrajk glađu ne urodi plodom, zapaliću se u centru grada, ispred Osnovnog suda, da ljudi vide šta se događa u našoj zemlji – kaže Goran Petković, nezadovoljan što sud nije ispoštovao izvršnu sudsku presudu kojom je određeno da mu bivši kolektiv DP Polimermer isplati 465.000 dinara.

- Uvidom u evidenciju računovodstva Osnovnog suda u Leskovcu utvrđeno je da su isplate dugovanja izvršnog dužnika DP Polimermer vršene prema određenom redosledu, od kog je odstupljeno u dva slučaja – u predmetima izvršenja I. br. 4477/07 i I.br.4490/07.

Isto je utvrđeno uvidom u analitičku karticu računovodstva Opštinskog suda u Leskovcu pod šifrom 2588 izvršnog dužnika DP Polimermer iz Leskovca – navodi se u pismenom objašnjenju predsednika Osnovnog suda Nebojše Lazića, koje je dostavljeno Goranu Petkoviću na njegovu adresu u selu Kumarevo.

U objašnjenju predsednika suda Nebojše Lazića se takođe precizira da je uvidom u spise i nalaze veštaka građevinske struke ustanovljeno da je nepokretnost dužnika DP Polimermer procenjena na 12.677.781 dinar.

Na zapisniku o glavnoj raspravi od 12. juna 2007. godine preduzeće Per-vuk DOO iz Kule za nepkoretnost Polimermera ponudilo je cenu od 13.705.000 dinara, po kojoj je i prodata nepokretnost izvršnog dužnika DP Polimermer iz Leskovca.

- Svi radnici znaju da je prava vrednost DP Polimermer bila mnogo veća, ali za nas, nekadašnje članove tog kolektiva koji smo dobili izvršne sudske presude, važno je da budemo obeštećeni – kaže Petković.

Štrajku glađu, koji je Petković započeo u ponedeljak, pridružilo se još dva radnika Polimermera – Miodrag Đorćević i Radisav Jović, kojima takođe nisu isplaćene zaostale zarade iako imaju izvršne sudske presude.

Samostalni sindikat Jablaničkog okruga, čiji je Petković bio član, podržava ga u nameri da ostvari odluku suda.

Sekretar sindikata Jovica Nedeljković ističe da ovo nije usamljen slučaj i da će podržati sve radnike koji se bore za svoja prava, a Policijska uprava u Leskovcu, kojoj se Goran Petković obratio za pomoć, ispituje da li je u "slučaju Polimermer" bilo kakvih zloupotreba.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: