Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 8. 4. 2014.

| Društvo

Štrajk radnika PIO ne ugrožava isplatu penzija

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
strajk-pio2.jpg

Isplata prvog dela martovske penzije, koja treba da počne 10. aprila, neće biti ugrožena štrajkom zaposlenih u Fondu PIO, potvrdili su iz sindikata.

Zaposleni Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje stupili su danas u generalni štrajk, sa zahtevom da se izmeni Uredba o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama, kako bi se plata zaposlenih zadržala na nivou februara 2014. godine.

Prema rečima predstavnika niškog sindikata zaposlenih PIO Ivana Đorđevića, radnici imaju obavezu da obezbede minimum procesa rada, pa će raditi 30 odsto zaposlenih.

- Naši osiguranici neće biti oštećeni, na šalterima će biti primani zahtevi za ostvarivanje prava i donosiće se rešenja o pravima iz penzijskog i invalidskog osiguranja, ali u smanjenom obimu - kaže Đorđević.

Povod za štrajk je smanjenje plata zaposlenima za 30 odsto, a na osnovu preporuke Državne revizorske institucije. Podsetimo, radnici Fonda PIO su 27. marta održali jednosatni štrajk upozorenja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • vuk

    14:46 // 8. 4. 2014.

    Oni iz PIO Fonda,izgleda,traže kralja.Tu ima mnogo prekobrojnih radnika koji su tu došli preko partija.Pa eto prilike Aleku da u tom javnom sektoru,najpre, napravi rez među viškom zaposlenih.Napred!

    • Milojko

      18:11 // 8. 4. 2014.

      U Nisu je tamo pre tri godine otpusteno 10-tak pravnika,ove godine jos 2,pitaj ljude koji cekaju penziju tamo kakva je zaista situacija.Za ovo sto ti kazes su prava adresa lokalna javna preduzeca.

  • strajkbeher

    14:01 // 8. 4. 2014.

    Dajte mi vasu platu od 50000 din i ja cu da strajkujem sa vama.

    • Dragana Zivkovic

      15:15 // 8. 4. 2014.

      Nemaju oni toliku platu.Da imaju nebi strajkovali.Sada sa smanjenjem pravnici imaju skoro duplo manje od tog iznosa.Ja licno podrzavam strajk i zelim da istraju u svojim zahtevima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: