Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:54, 21. 2. 2012.

| Društvo

Štrajk radnika gradske uprave u Nišu

Autor:M. S.Izvor:Južne vesti
Gradska uprava Niš
Gradska uprava Niš

Štrajk upozorenja radnika gradske uprave u Nišu počeo je u 10 časova i trajaće dva sata, saopštio je za Južne vesti Marko Savić, predsednik Sindikalne organizacije SG Niša.

On je rekao da će ovaj vid protesta trajati i sutra, a generalni štrajk planira se za ponedeljak 27. februar.

Prema rečima Savića Sindikat gradske uprave se na ovo odlučio jer je uredbom Vlade, radnicima sa nižom i srednjom stručnom spremom snižena plata čak do 25 odsto, dok su rukovodioci dobili značajna povećanja dohotka.

- Smatramo da to nije korektno prema radnicima i zato smo i uputili dopis u kome tražimo da se ispravi ta nepravda. Danas i sutra, kao i u ponedeljak, samo pojedini šalteri će raditi u toku štrajka i to sa značajno smanjenim kapacitetom efikasnosti - dodao je Savić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • XXX

    16:50 // 22. 2. 2012.

    Jedna je stvar nezakonito smanjenje plate bilo kog zaposlenog, a sasvim druga stvar kako je taj dosao do zaposlenja i kako obavlja svoj posao. Smanjiti nekom licna primanja (i to onima koji imaju najmanje) da bi se povecao dohodak nekom drugom (onima koji imaju najvise), potpuno je protivzakonito i nezamislivo u bilo kojoj pravnoj drzavi. Neka oduzmu od svih nas po 5000 da bi povecali plate direktorima i rukovodiocima, pa da vidimo ko ne bi strajkovao.
    Sve ostalo bi moglo da bude druga tema: kakvim se vezama dolazi do posla u drzavnim institucijama i kako se traljavo i neodgovorno taj posao obavlja. Srecom da ima izvanrednih izuzetaka (svuda, pa i na salterima) koji potvrdjuju ovo pravilo.

  • Ivan Tasic

    11:50 // 22. 2. 2012.

    Chuck Barris ...

  • predrag

    11:23 // 22. 2. 2012.

    Strajk hehe... Pa da malo im je za nerad i dokonisanje placeno treba vise... Sve bih ja to na ulicu pa nek traze posao kod privatnika za 100 eura da vide malo sta je rad i odgovornost...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: