Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 5. 10. 2010.

| Društvo

Štrajk u Prekršajnom sudu

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti
foto:okruznisudnis.rs

NIŠ - Oko 70 radnika administracije Prekršajnog suda u Nišu, okupljeni oko Sindikata pravosuđa, najavili su štrajk za 6. oktobar.

Štrajkački odbor ima jedan jedini zahtev, a to je da se osnovica za plate ovim radnicima obuduće zaračunava sa početnom cifrom od 28.000 dinara.

- Naše plate su trenutno oko 20.000 dinara sa čim danas teško može da se živi. U ovom štrajku ne učestvuju sudije, ali mogu da podrže naš zahtev i solidarišu se sa nama. Ono što za sada znamo je da će se obezbediti minimum procesa rada. Građanstvo neće da trpi jer svi oni kojima je zakazano saslušanje, biće održano, a nad onima koje sprovede policija, sprovešće se procedura - kažu u štrajkačkom odboru ovog suda.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sami

    14:08 // 7. 10. 2010.

    Osim toga sto smo radili kod privatnike radimo i na poljoprivredi kako bi ustedeli koji dinar za hleb i ostalo a kad se bolje pogleda i za tu poljoprivredu su potrebna ulaganja,ali da se vratim na temu...plata nam nije povecana u pravosudju od 2006. godine, i mislim da smo jedini resor u ministarstvu kome je plata zamrznuta od 2006. godine...

  • mirica gajic

    15:47 // 5. 10. 2010.

    Ljudi su u pravu da se tesko zivi sa 20000 hiljada,ali sta da kazemo mi porotnici kojima naknade kasne sest meseci i nemamo nikakva prava a bogami nesmemo nikoga nista ni da pitamo. Belezimo vreme na minut i dva kao da je moguce da neko udje i izadje iz sudnice za jedan minut.Mislim da niko od porotnika i nezna kolika je dnevnica .Na internetu moze da se procita da se dnevnice krecu oko 2-3000 sto apsolutno nije istina .Ja bih licno bila zadovoljna sa njihovom platom i uslovima jer ocigledno da niko od njih nije radio kod privatnika za 10000din.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: