Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 22. 1. 2013.

| Društvo

Štrajk u Zavodu za javno zdravlje

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
vranje,-strajk.jpg

Novi sindikat Zavoda za javno zdravlje u Vranju održao je danas štrajk upozorenja. Zaposleni u ovoj ustanovi traže smenu rukovodstva zbog "loših uslova za rad, neisplaćenih zarada i godišnjih nagrada".

- Od zarada koje nam sleduju, mi primamo samo četvrtinu, tako da trenutno očekujemo isplatu zarada od oktobra prošle godine. Nemamo Upravni i Nadzorni odbor i ovo naše okupljanje je poslednje upozorenje pre totalne obustave rada - kaže Sunčica Trajković, predsednica Štrajkačkog odbora.

Sindikalci zaktevaju od rukovodstva Zavoda za javno zdravlje da se ozbiljno pozabavi njihovim problemima jer će u suprotnom proteste nastaviti ispred  lokalne samouprave.

Direktorka ove ustanove dr Eržika Antić poručila je štrajkačima da se "štrajkovanjem ne zarađuje plata, već se plata zarađuje radom".

- Poznato je da Zavod ima višak zaposlenih, koje je zaposlio bivši direktor koji je imao obezbeđene pare od RFZO-a za sve plate zaposlenih i materijalne troškove. Trenutno, ZZJZ Vranje, dobija približno 70%, od ukupno potrebnih sredstava samo za plate, zahvaljujući mom maksimalnom angažovanju, a sve ostalo sami moramo da zaradimo na tržištu što je jako teško s obzirom da smo na jugu Srbije - tvrdi Antićeva.

Ona napominje da je u toku 2012. godine ukupno isplaćeno 12 plata, a u 2011.  godini 12.5 plata.

- U januaru 2013, planiramo da, zasnovano na realnim osnovama, isplatimo celu mesečnu platu što je veliki uspeh s obzirom da se radi o mesecu januaru gde sve ostale zdravstvene ustanove prime samo polovinu plate. Dinamika isplate je redovna, ali nismo u mogućnosti zbog svega gore navedenog i još mnogo toga, da nadoknadimo zaostale isplate koje smo nasledili od predhodnih direktora - tvrdi Antićeva.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: