Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:29, 27. 9. 2010.

| Društvo

Štrajkači se obratili vrhu

Autor:jelena StojkovićIzvor:Južne vesti
Štrajk u fabrici

SURDULICA - Štrajkački odbor firme „RS Partners PES“ iz Surdulice uputio je predsedniku Borisu Tadiću, premijeru Mirku Cvetkoviću, ministru Mlađanu Dinkiću, Agenciji za privatizaciju, policiji i medijima upozorenje da postoji opasnost da novi vlasnici iz fabričke hale na silu iznesu mašine i opremu za proizvodnju elektromotora za automobilsku industriju.

U dopisu najvišim državnim funkcionerima navodi se da se u petak dogodio incident, koji je uznemirio i uplašio radnike koji su u štrajku.

Navodi se da su se na štrajkačkom mestu ispred fabrike pojavili Srđan Lalić iz Beograda i Velimir Bošković iz Zemuna, koji su pokušali da na silu iznesu mašine iz fabrike.

- Našim telima ćemo braniti da bilo ko iznosi mašine iz ove firme. Ovom prilikom upozoravamo sve ljude da nećemo dozvoliti iznošenje opreme. Naše obraćanje vrhu države je naš poslednji pokušaj da nešto uradimo - kaže predsednik Štrajkačkog odbora Dragan Stojković.

Vlasnicima surduličke „RS Partners PES“ Sergeju Kištimovu iz Moskve i Andreju Dimitrijeviću iz Beograda, do kraja septembra ističe još jedan rok koji su dobili radi ispunjenja obaveza iz kupoprodajnog ugovora.

Iz Agencije za privatizaciju kažu da su poslodavci u obavezi da ispune obaveze iz socijalnog programa, da pokrenu proizvodnju i uspostavi kontinuitet u poslovanju.

Nezadovoljna zbog loše privatizacije, većina od 167 zaposlenih štrajkuje još od 4. maja i dosadašnji brojni pregovori sa novim gazdama nisu urodili plodom. Stotinak štrajkača, neumorno svakog dana stoji ispred kapije.

Beogradska firma „RS United partners group“ 14. decembra 2007. godine na aukcijskoj prodaji kupila je DP „Zastava PES“ za devet miliona dinara.
Predstavnici sva tri reprezentativna sindikata ističu da više nemaju poverenje u nove vlasnike, koji su za dve i po godine upropastili preduzeće i ne odustaju od glavnog zahteva da država poništi privatizaciju ove firme.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • catch me

    12:52 // 27. 9. 2010.

    a odakle ste vi?
    iz surdulice?
    e odma ce da vam rese problem, odma!!!!
    pola njih nema pojma gde je to na karti!!!
    cemu li se nadate?
    ili ako kao nesto rese, to ce biti mazanje ociju za neko krace vreme.
    stari nacin, novi pacijenti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: