Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:12, 18. 8. 2010.

| Društvo

"Štrajkovaćemo gole"

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC - Kako ni posle 14 godina sporenja i izvršnih sudskih presuda nisu uspele da naplate potraživanja, radnice nekadašnje konfekcije "Inkol", najavile su da će narednih dana štrajkovati gole na autoputu Niš-Skolje nedaleko od Leskovca.

- To će biti "gest očaja", jer nismo u stanju da namirimo ni najosnovnije obaveze i prinuđene smo da obilazimo kontejnere – kazale su radnice uz molbu da njihova imena ne navodimo.

Zoran Cvetković, jedan od nezadovoljnih radnika Inkola, ističe da se radnici okupljaju dva meseca gotovo svakoga dana kako bi javnosti skrenuli pažnju na svoj problem.

- Jedino želimo da naplatimo od fabrike Inkol, koja je nedavno prodata nemačkoj kompaniji Falke, ono što je sudskim putem odlučeno! – kaže Cvetković.

Cvetković podseća na obećanja data radnicima 1997. godine, da će im sve zaostale plate biti namirene kada Inkol, posle stečaja, bude prodat, ali se to, za sada, nije dogodilo.

- Rasprodati su lokali Inkola, koji su bili na atraktivnim mestima u gradu, ali nije bilo, nažalost, para da se namire naše obaveze – kazao je novinarima Cvetković.

Većina od 500 radnika nekadašnje konfekcije Inkol, uz sudske troškove, potražuju po 150.000 dinara. Oni najavljuju da će narednih dana krenuti put Beograda, jer ocenjuju da dosadašnji protesti nisu imali nikakve efekte.

Fabrika Inkol krajem maja prodata je nemačkom Falkeu po početnoj ceni od 33.7 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: