Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 15. 1. 2016.

| Društvo

Štrajkuje glađu ukoliko Vučić ne dođe u Niš

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
nedic
Nedić štrajkuje ako ne dobije informaciju od premijera kada će biti isplata; foto: JV

Nakon skoro decenije neuspešne borbe i želje da dođe do svojih zaostalih plata, bivši radnik Mašinske industrije Niš Zoran Nešić stupiće u štrajk glađu ukoliko premijer Srbije Aleksandar Vučić ne dođe u Niš i kaže kada će plate biti isplaćene.

Nedić je 31 godinu proveo u preduzeću “MIN Specijalna vozila” i na ime zaostalih plata mu se, kako kaže, duguje više od 6 miliona dinara.

U sredu je Nešić, kako kaže, uputio pismo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću u kojem ga poziva da u ponedeljak 18. januara dođe u Niš i kaže radnicima bivših velikih firmi kada će im konačno biti isplaćene zarade. radnici2 Pročitan proglas; foto: JV

U ponedeljak smo najavili skup na ovom istom mestu ispred Gradske kuće i ukoliko premijer ne dođe stupićemo u štrajk glađu. Videćemo ko će na to pristati, ako niko neće ja ću sam. Biću prvi koji će to učiniti - kaže Nešić.

Dok je on govorio podršku mu je pružalo još nekoliko okupljenih radnika koji su takođe spremni, kako kažu, da štrajkuju glađu.

Podsetimo, bivši radnici Elektronske i Mašnske industrije, Niteksa, Jastrepca, Građevinara i drugih propalih firmi već godinama traže svoje plate, a skoro svakog petka se okupljaju ispred Gradske kuće tražeći pravdu.

Oko 4.500 radnika nekadašnjih industrijskih giganata traži 2 milijarde dinara od države.


radnici Radnici ispred Gradske kuće; foto: JV Pritisla ih ista muka, a svađaju se

Radnike već više od godinu dana u pregovorima sa Gradom i ministarstvima predstavlja Žarko Đorđević koji je negodovao, jer se pre njega okupljenima obratio Zoran Nešić.

Da paradoks bude veći i Đorđević isto želi da razgovara sa premijerom Vučićem, ali Nešićevu najavu štrajka glađu vidi kao “divljaštvo”.

On je počeo da dolazi pre dva meseca na skup i nije u toku. Hoće da nas vrati na neki početak. Mi smo došli do pred sam kraj, odnosno da očekujemo samo način i početak isplate. Nije u toku, i niko u Gradskoj kući ili Beogradu neće na ovakav način da razgovara sa njim - rekao je Đorđević.

Okupljenima se obratio i većnik Mihajlo Zdravković koji je rekao da je bio u Ministarstvu privrede i da mu je tamo rečeno da se radi na pripremi rešenja koje bi trebalo da bude deo predloga Zakona o javnom dugu.

Ministarstvo će vrlo brzo da se oglasi sa predlogom rešenja. Na pitanje koliko brzo, nisam dobio odgovor. Rečeno mi je da problem zaostalih zarada bivših radnika državnih preduzeća mora da se rešava u paketu na nivou cele Srbije - rekao je Zdravković.

Međutim, ostalo je i dalje nedefinisano ko ima pravo, a ko ne, na naplatu zarada, kao i da li će da se menjaju neke procedure kako bi se izašlo u susret svima koji potražuju plate.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    19:03 // 15. 1. 2016.

    A dje je sad Ljubo,sto obeca ovim napacenim ljudima zaradjen novac?Istura Zdravkovica,koji je zalutao u Gradsko vece!

  • Pravdanaroda

    18:18 // 15. 1. 2016.

    Radnici VP Juzne Morave Nis podnece tuzbu u Strazbur. Mora svakom radniku do zadnjeg dinara da se isplati svako zaostalo potrazivanje. Ima svako da dobije svoje, a ne da prodajom zgrade i masine samo pojedinci dobijaju. Posle neka se dogovore ko ce da plati, drzava, agencija za privatizaciju, zastpnici kapitala ili bivsi direktori.

  • Kole

    17:34 // 15. 1. 2016.

    Ništa dok ne tužite ovu prevarantsku državu u Strazburu. Ako mogu da vas ovako bezdušno zavlače godinama za vaš novac, nema šanse da vam pomognu !!!
    Samo presuda na sudu za ljudska prava u Strazburu, pa će vam isplatiti ono što vam duguju !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: